Εθισμένο από κούνια

Εθισμένο από κούνια

Το αλκοόλ έστειλε 3χρονο παιδί στο νοσοκομείο. Έπινε τακτικά για περισσότερους από έξι μήνες. Ανησυχητικά τα στοιχεία ανηλίκων που έχουν νοσηλευτεί στη Βρετανία, λόγω προβλημάτων με το ποτό

Σοκ προκαλεί το γεγονός της νοσηλείας ενός τρίχρονου παιδιού, που καταγράφεται ως το νεότερο "θύμα" αλκοολισμού στη Βρετανία.

Οι ειδικοί εκφράζουν το φόβο πως το παιδί, στο οποίο χορηγείτο τακτικά αλκοόλ για περισσότερους από έξι μήνες, ενδεχομένως να έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη.

Το τελευταίο αυτό περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η χαμηλή τιμή, η εύκολη πρόσβαση σε αυτό και το promotion δεν επιτρέπουν στους νέους να αναλογιστούν τις καταστροφικές για την υγεία τους συνέπειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2008 έως το 2010 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 13 παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και 106 έφηβοι 13-16 ετών με προβλήματα αλκοολισμού, ενώ παρασχέθηκε άμεση βοήθεια σε 74 εφήβους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η υπόθεση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά από την αναγνώριση μίας οκτάχρονης ως της νεότερης αλκοολικής στη Βρετανία.

SHARE:

24Media Network