Εθνικά μέτρα για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων ζήτησε ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Εθνικά μέτρα για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων ζήτησε ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, απαιτεί τη λήψη εθνικών μέτρων για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στην Γερμανία

Υπέρ της λήψης εθνικών μέτρων για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στην Γερμανία, τάχθηκε ο Βαυαρός Πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ, καθώς, όπως είπε, «δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα κάνουν τη δουλειά άλλες χώρες». Δήλωσε πάντως την στήριξή του προς την Καγκελάριο Μέρκελ, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής.

«Τώρα η επικεφαλής της κυβέρνησης κέρδισε μια δίκαιη ευκαιρία να συζητήσει και να διαπραγματευτεί τα πράγματα στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ, αναφερόμενος στην ομιλία της καγκελαρίου στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόσθεσε: «Εδώ στέκεται η Χριστιανική Ένωση στο πλευρό της καγκελαρίου μας, με την ελπίδα να έχει επιτυχία».

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική του κόμματός του, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και επανέλαβε τη θέση του υπέρ της λήψης εθνικών μέτρων για την μείωση του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στην Γερμανία: «Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα κάνουν τη δουλειά άλλες χώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE: