Εθνικιστικό παραλήρημα Μπαχτσελί: Ζητά ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – “Θα δείτε πόσο βαθιά είναι τα νερά εκεί”

Εθνικιστικό παραλήρημα Μπαχτσελί: Ζητά ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – “Θα δείτε πόσο βαθιά είναι τα νερά εκεί”

Νόμο που θα ορίζει τη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας, ορίζοντας έτσι μόνη της ΑΟΖ, ζήτησε να θεσπιστεί ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. "Η Αθήνα θα πέσει στα κεφάλια σας".

Δεν έχουν τελειωμό, μα ούτε και “ταβάνι”, όπως φαίνεται, οι προκλητικές τοποθετήσεις των Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες πλέον έχουν γίνει συστηματικές, σχεδόν καθημερινές και διαρκώς πιο επιθετικές.

Αυτή τη φορά, σειρά στη σκληρή και εθνικιστική ρητορική πήρε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης της τουρκικής ακροδεξιάς (MHP) και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του το μεσημέρι της Τρίτης, ζήτησε να θεσπιστεί νόμος από τον Ερντογάν που να ορίζει ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ζήτησε ουσιαστικά να ορίσει μονομερώς η Τουρκία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αφού πρώτα καταγράψει τους ναυτικούς χάρτες και τους κοινοποιήσει στη συνέχεια στον ΟΗΕ, ώστε αυτοί να ενταχθούν στη χώρα.

“Πρέπει να ορίσουμε νόμο που να ορίζει τις έννοιες της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Πρέπει να επισημοποιήσουμε και να ανακοινώσουμε ξεκάθαρα τις συντεταγμένες της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο δεύτερο στάδιο πρέπει να καταδείξουμε τους γεωγραφικούς σχηματισμούς στις θάλασσες των νησιών που ανήκουν στη χώρα μας και που δεν έχουν μεταβιβαστεί σε κανέναν και να τους εντάξουμε ως τμήμα της Τουρκίας. Τέλος, πρέπει να καταγράψουμε αυτό το νέο status quo στα Ηνωμένα Έθνη”, είπε ο Μπαχτσελί σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu και συνέχισε:

“Εγώ λέω ότι είμαστε εδώ, δεν πάμε πουθενά. Η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί ποτέ. Η Ελλάδα έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. Δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη συντριβή κάτω από το βάρος των επιπτώσεων που μπορεί να προκύψουν. Ονειρεύεστε να βομβαρδίσετε τις γέφυρες στην Κωνσταντινούπολη. Θα δείτε ότι η Αθήνα θα καταρρεύσει στα κεφάλια σας, θα δείτε πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα