Εξαφάνιση αεροσκάφους: Η Μαλαισία δεν έχει ζητήσει βοήθεια από το FBI

Εξαφάνιση αεροσκάφους: Η Μαλαισία δεν έχει ζητήσει βοήθεια από το FBI

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως το FBI δεν έχει αποστείλει πράκτορες για να βοηθήσουν στην αναζήτηση του αεροσκάφους της εταιρείας Malaysia Airlines, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το Σάββατο (Vid)

Το FBI δεν έχει αποστείλει πράκτορές του στην Κουάλα Λουμπούρ για να βοηθήσουν στην αναζήτηση του αεροσκάφους της εταιρείας Malaysia Airlines, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το Σάββατο, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, παρά το γεγονός ότι εκπρόσωποι άλλων αμερικανικών υπηρεσιών αναμένεται να καταφθάσουν τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200 εξαφανίστηκε ξαφνικά και παρόλο που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα συντρίμμια, οι 239 επιβάτες θεωρούνται από τις αρχές νεκροί.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας δεύτερος αξιωματούχος, μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Μαλαισίας δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια του FBI ή του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Το FBI καθώς και άλλες υπηρεσίες έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν καθώς διαθέτουν την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που πιθανόν θα ήταν χρήσιμα στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το Σάββατο, μέλη του αμερικανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών (NTSB), της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και της εταιρείας Boeing αναχώρησαν για την Κουάλα Λουμπούρ και αναμένεται να φτάσουν εκεί τη Δευτέρα. «Είναι μια μικρή ομάδα», δήλωσε η εκπρόσωπος του NTSB, Κέλι Νάντελ, ωστόσο δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν στην ομάδα. «Είναι αρκετοί ώστε να υπάρχει βοήθεια και να είναι σε θέση να κινητοποιηθούν άμεσα εάν καταφέρουν να εντοπίσουν το αεροσκάφος», είπε.

Αξιωματούχοι που διερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους εικάζουν ότι αυτό μπορεί να «διασπάστηκε» κατά τη διάρκεια της πτήσης, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα, καθώς οι βιετναμέζικες αρχές ανέφεραν πιθανό εντοπισμό κομματιών του αεροσκάφους. Ερωτηθείς για την πιθανότητα έκρηξης, εξαιτίας βόμβας, η πηγή είπε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο, ωστόσο μια πιθανή συντριβή του αεροσκάφους μπορεί να οφείλεται σε μηχανικές αιτίες.

Κυβερνητική πηγή των ΗΠΑ δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν τις λήψεις από τους δορυφόρους για την περίπτωση που έχει καταγραφεί μια εναέρια έκρηξη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις. Ωστόσο η πηγή τόνισε ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα έκρηξης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαλαισία Boeing
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Anxious wait for families of missing Malaysia plane passengers

SHARE:

24Media Network