Εξαφάνιση Μαντλίν: Καταγγελία μάρτυρα – “Είχα ενημερώσει από το 2008 για τον Μπρίκνερ και με αγνόησαν”

Εξαφάνιση Μαντλίν: Καταγγελία μάρτυρα – “Είχα ενημερώσει από το 2008 για τον Μπρίκνερ και με αγνόησαν”
Οι γονείς της μικρής Μαντλίν σε συνέντευξη Τύπου για την εξαφάνιση της 4χρονης κόρης τους, τον Ιούνιο του 2007 ASSOCIATED PRESS

Συγκλονίζουν οι νέες λεπτομέρειες στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜαΚκάν. Η μαρτυρία - κλειδί φίλου του βασικού υπόπτου από τη Γερμανία.

Ανατριχίλα προκαλεί η νέα μαρτυρία – κλειδί που αφορά την υπόθεση της μικρής Μαντλίν ΜαΚκάν, που εξαφανίστηκε πριν από 16 χρόνια, στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα πρώην φίλος του βασικού ύποπτου, Κρίστιαν Μπρίκνερ, αποκάλυψε μια μία συνομιλία που είχαν, ενώ τόνισε πως είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τις αρχές, αλλά τον αγνοούσαν.

“Κάλεσα τη Scotland Yard το 2008, καλώντας τη γραμμή επικοινωνίας Maddie. Τους είπα ότι ξέρω κάποιον που έχει σχέση και τους έδωσα το όνομά του. Σημείωσαν τα προσωπικά μου στοιχεία, τον αριθμό τηλεφώνου μου, αλλά δεν με πήραν ποτέ πίσω”, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Bild.

O ντετέκτιβ Goncalo Amaral δίπλα στη φωτογραφία της εξαφανισμένης Μαντλίν ΜακΚαν AP Photo / Joao Henriques, Files

Ο ίδιος επικοινώνησε ξανά με την αστυνομία, εννέα χρόνια μετά για την συγκεκριμένη συνομιλία και αυτή τη φορά τον κατέγραψαν την καταγγελία του.

Ο Γερμανος, Helge B, του οποίου το πλήρες όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τις γερμανικές αρχές, είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση και τελεί υπό προστασία εδώ και χρόνια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας της Γερμανίας.

Στη συνέντευξή του, ο Helge B. είπε ότι ο Μπρίκνερ του είχε φανεί ένας καλός τύπος, ωστόσο στην συνέχεια ανακάλυψε πράγματα που τον σόκαραν, όπως ο βιασμός μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας το 2005.

“Δεν μπορούσα να το πιστέψω”, είπε ο Helge B. στην εφημερίδα.

Η συνομιλία που τον συγκλόνισε

Στην συνέχεια της συνέντευξής του ο βασικός μάρτυρας δήλωσε πως οι δυο τους συναντήθηκαν το 2008, ένα χρόνο μετά την απαγωγή της McCann, σε ένα φεστιβάλ στην Ισπανία.

Κριστιάν Μπρίκνερ Carabinieri / AP IMAGES

Εκεί ο Μπρίκνερ τον ρώτησε αν ταξίδευε ακόμα στην Πορτογαλία για επαγγελματικούς λόγους, και εκείνος απάντησε ότι υπήρχαν πάρα πολλοί αστυνομικοί έλεγχοι εκεί μετά την εξαφάνιση της Βρετανίδας,

Στην συνέχεια ξεκίνησαν να συζητούν για την υπόθεση της Μαντλίν και ο Helge B. του είπε: “Δεν καταλαβαίνω πώς η μικρή εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ούτε ένα ίχνος”, με τον Κρίστιαν Μπρίκνερ να του απαντά πως “Δεν φώναξε καν”.

Την επόμενη μέρα ο Μπρίκνερ είχε εξαφανιστεί, προφανώς επειδή είχε προσέξει την υποψία του παλιού του γνωστού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα