Στοπ στο παγωτό από μητρικό γάλα

default image

Φρένο στο παγωτό από μητρικό γάλα βάζει το δημοτικό συμβούλιο του Γουεστμίνστερ καθώς εικάζεται πως ίσως κάνει κακό στην υγεία.

Το δημοτικό συμβούλιο του Γουεστμίνστερ κατάσχεσε όλα τα αποθέματα παγωτού από μητρικό γάλα από το εξειδικευμένο εστιατόριο που είχε ρίξει στην αγορά τη νέα λιχουδιά, καθώς διατυπώθηκαν ανησυχίες ότι το πρωτότυπο αυτό έδεσμα ενδέχεται να είναι επιβλαβές για την υγεία.

Σύμφωνα με τις αρχές, το παγωτό κατασχέθηκε και θα ελεγχθεί από ειδικούς, μετά από αίτημα της Υπηρεσίας Ποιότητας Τροφίμων.

“Η πώληση τροφίμων φτιαγμένων από σωματικά υγρά άλλων ατόμων μπορεί να προκαλέσει ασθένειες και, σ’ αυτήν την περίπτωση, ηπατίτιδα”, εξήγησε το μέλος του συμβουλίου, Μπράιαν Κόνελ. Πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συμφώνησε να σταματήσει την παραγωγή και πώληση τέτοιων παγωτών μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Ο Ματ Ο’ Κόνορ, ο ιδρυτής του εστιατορίου που πουλάει το παγωτό “Μπέιμπι Γκάγκα”, υποστήριξε από την πλευρά του ότι το μητρικό γάλα έχει περάσει από τους ίδιους “ενδελεχείς” ελέγχους στους οποίους υποβάλλεται το γάλα, το αίμα και το σπέρμα που φυλάσσονται σε τράπεζες. Το γάλα προέρχεται από γυναίκες που ανταποκρίθηκαν σε μια αγγελία σε ιντερνετικό φόρουμ μητέρων. “Αν το παγωτό δεν είναι ασφαλές, τότε αυτές οι μητέρες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τα παιδιά τους”, εξήγησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα