Facebook: Οι πρώτες ερμηνείες για το πρόβλημα και το χάος με τους υπαλλήλους στα γραφεία του

Facebook: Οι πρώτες ερμηνείες για το πρόβλημα και το χάος με τους υπαλλήλους στα γραφεία του
Φωτογραφία αρχείου AP

Ουδείς μπορεί να αιτιολογήσει πλήρως και ακριβώς που οφείλεται το φιάσκο με Facebook, Ιnstagram και WhatsApp.Στα κεντρικά του facebook οι υπάλληλοι δεν είχαν καν πρόσβαση στα γραφεία.

Το γεγονός ότι το Facebook, το Ιnstagram και το WhatsApp έπεσαν την ίδια ώρα και μένουν “κάτω” από τις 18:15 ώρα Ελλάδας έχει αιφνιδιάσει ακόμη και τους υψηλόβαθμους υπαλλήλους των εταιριών αυτών.

Οι Times της Νέας Υόρκης επικοινώνησαν με δύο υπαλλήλους-μέλη της ομάδας ασφάλειας του facebook οι οποίοι τόνισαν ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση. Όπως ανέφεραν, θα ήταν εξωφρενικό χάκερς να ρίξουν τις τρεις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του πλανήτη για μερικές ώρες ταυτόχρονα.

Ο Tζον Γκράχαμ Κάμινγκ, επικεφαλής της εταιρίας τεχνολογίας Cloudfare, πιθανολόγησε ότι το πρόβλημα οφείλεται στους διακομιστές του facebook οι οποίοι δεν επιτρέπουν στους χρήστες να συνδεθούν.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα φαίνεται να οφείλεται στους DNS Servers.

Το DNS καθορίζει την σύνδεση της IP διεύθυνσης με το εκάστοτε domain, πχ, facebook.com. Αν αυτό είναι όντως το θέμα, τότε οι servers δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά υπάρχει ζήτημα στη σύνδεση μεταξύ της διεύθυνσης και των servers που την εξυπηρετούν. Αν αυτό οφείλεται σε χάκερς, ή σε ανθρώπινο σφάλμα είναι κάτι που περιμένουμε να μάθουμε.

Τα προβλήματα πάντως δεν έλειψαν ούτε στα γραφεία της facebook. Η δημοσιογράφος των Times Σίρα Φρένκελ έγραψε στο twitter ότι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα γραφεία αφού τα ηλεκτρονικά τους κλειδιά δεν βρίσκονταν σε λειτουργία.

Κοινώς, ένα πλήρες μπάχαλο σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα