Νορβηγία: Λάθος συναγερμός το σήμα κινδύνου από ρωσικό παγοθραυστικό

Νορβηγία: Λάθος συναγερμός το σήμα κινδύνου από ρωσικό παγοθραυστικό
Φωτογραφία αρχείου. AP

Ματαιώθηκε η επιχείρηση διάσωσης που είχε στηθεί μετά τις διαβεβαιώσεις των ρωσικών αρχών οτι το πλοίο δεν κινδυνεύει.

Ρωσικό παγοθραυστικό με 33 επιβαίνοντες εξέπεμψε σήμερα σήμα κινδύνου κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχής ενώ έπλεε ανοιχτά των ακτών της δυτικής Νορβηγίας, αλλά οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αυτό έγινε κατά λάθος.

To νορβηγικό Κέντρο Συντονισμού Διασώσεων, το οποίο είχε δημοσιοποιήσει αρχικά την εκπομπή σήματος κινδύνου από το πλοίο αυτό που έπλεε 22 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών της πόλης Όλεσουντ, ανακοίνωσε τώρα ότι η επιχείρησή του για την παροχή βοήθειας σε αυτό ματαιώθηκε μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας των μηχανών του.

Η ρωσική υπηρεσία θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών ανακοίνωσε ότι το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου κατά λάθος και ότι δεν βρισκόταν σε κίνδυνο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

“Δεν υπάρχουν προβλήματα, το παγοθραυστικό είναι εντάξει, το πλήρωμα είναι ασφαλές. Το σήμα κινδύνου εστάλη κατά λάθος στη διάρκεια μιας διακοπής της λειτουργίας κάποιου εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της θαλασσοταραχής”, μετέδωσε το TASS επικαλούμενο ανακοίνωση της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών.

Το πλοίο είχε αναφέρει αρχικά ότι είχαν σταματήσει και οι τέσσερις μηχανές του και ότι έπλεε ακυβέρνητο μέσα σε θαλασσοταραχή, σύμφωνα με την νορβηγική υπηρεσία διάσωσης.

Δύο ρυμουλκά και ένα σκάφος της ακτοφυλακής απεστάλησαν, αλλά στη συνέχεια ανακλήθηκαν, διευκρίνισε εκπρόσωπος της νορβηγικής υπηρεσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα