Φάρατζ για Τραμπ: Δεν είναι το τέρας που νομίζουν

Φάρατζ για Τραμπ: Δεν είναι το τέρας που νομίζουν

O Φάρατζ, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Brexit, είναι ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που συναντάται με τον Τραμπ μετά την εκλογική του νίκη και εκφράζει τον θαυμασμό του για τον νέο πλανητάρχη

Ο Ντόναλντ Τραμπ "δεν θα είναι το τέρας που κάποιοι θεωρούν. Μάλιστα, πιστεύω στην ικανότητά του να γίνει ένας σπουδαίος πρόεδρος", εκτίμησε σήμερα ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο Βρετανός ηγέτης του ξενοφοβικού UKIP και ευρωβουλευτής, έπειτα από συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

O Φάρατζ, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Brexit (της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ), είναι ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που συναντάται με τον Τραμπ μετά την εκλογική του νίκη.

Σε άρθρο-σχόλιό του στη βρετανική συντηρητική εφημερίδα Daily Telegraph, ο Φάρατζ κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του να ξεκινήσει να "χτίζει νέες γέφυρες επικοινωνίας" μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ.

"Όσο σκληρή, ακόμη κι αδίστακτη αν υπήρξε η προεκλογική εκστρατεία, (ο Τραμπ) είχε καλά λόγια να πει για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν ο (Μπαράκ) Ομπάμα και η Χίλαρι (Κλίντον)", έγραψε ο Φάρατζ.

"Εκτιμώ ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα είναι το τέρας που κάποιοι φοβούνται", έγραψε ο Φάρατζ.

"Αυτό που είδα ήταν ένας καλόκαρδος, προσεκτικός Ντόναλντ Τραμπ", είπε ο ίδιος, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ είχε μάλιστα μιλήσει σε συγκέντρωση του ρεπουμπλικανού νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ στον Μισσισιπή.

"Τον αντιμετώπισα σαν έναν παλιό φίλο. Μιλήσαμε για το Brexit, για την νίκη του και για τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει ο κόσμος".

Ο Νάιτζελ Φάρατζ εκτίμησε, μάλιστα, ότι η εκλογή του Τραμπ συνιστά "μία φανταστική ευκαιρία για επανασχεδιασμό" της σχέσης μεταξύ Βρετανίας-ΗΠΑ, σε μία περίοδο κατά την οποία οι Βρετανοί προετοιμάζονται για την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ.

"Δεν θα είναι μόνο θετικό για την οικονομία μας, αλλά θα ενισχύσει εξίσου σημαντικά την διαπραγματευτική μας θέση στις Βρυξέλλες", υπογράμμισε ο ευρωσκεπτικιστής ηγέτης, ο οποίος μάλιστα προσφέρθηκε να αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον.

"Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να κάνω τις συστάσεις και να ξεκινήσω την απαραίτητη διαδικασία της αποκατάστασης των σχέσεων...Ελπίζω, για το εθνικό μας συμφέρον, να επικρατήσει η σύνεση σχετικά με αυτό".

Ο Φάρατζ, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές, αλλά διαθέτει μόνο έναν βουλευτή στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι κατά τη συνάντησή του το Σάββατο με τον Τραμπ συζήτησαν "για την προοπτική το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκεται πρώτο στη σειρά".

Τον περασμένο χρόνο, σε επίσκεψή του στο Λονδίνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, είχε δηλώσει ότι η Βρετανία θα βρεθεί "τελευταία στη σειρά" στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον αν ψήφιζε υπέρ της εξόδου της από την ΕΕ.

Οι σχέσεις του Φάρατζ με τον Τραμπ έχουν διχάσει την κυβέρνηση του Λονδίνου.

H κυβέρνηση ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας

Η Βρετανία έχει θεμελιώσει τρόπους επικοινωνίας με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και χτίζει σχέσεις μαζί του, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ερωτηθείσα για το ταξίδι στις ΗΠΑ του υποστηρικτή του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο Φάρατζ, ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που επισκέπτεται τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, συναντήθηκε με τον Τραμπ το Σάββατο και άφησε να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να αποτελέσει τον μεσολαβητή μεταξύ της βρετανικής και της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Έχουμε δημιουργήσει κανάλια επικοινωνίας με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο και την ομάδα του. Το διπλωματικό μας προσωπικό δημιουργούσε αυτές τις επαφές και δεσμούς πριν τις εκλογές», ανέφερε η εκπρόσωπος, ερωτηθείσα για το εάν η κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί συμβουλές από τον Φάρατζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα πρόσωπα του Τραμπ: Ο ελληνικής καταγωγής Ρ. Πρίμπους προσωπάρχης του Λευκού Οίκου

Ο 'δημοκρατικός φασισμός' του Ντόναλντ Τραμπ και οι Ινδιάνοι

Κι όμως, δεν κέρδισε ο Τραμπ

SHARE: