Φάρατζ: Ήταν λάθος που υποσχεθήκαμε 350 εκ. λίρες για το σύστημα υγείας

default image

Απίστευτη παραδοχή του επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών και ηγετικής φιγούρα του BREXIT αναφορικά με μια από τις βασικές υποσχέσεις του στρατόπεδου του LEAVE

Ο επικεφαλής του Ukip, Νάιτζελ Φάρατζ, παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί για την υλοποίηση μιας από τις πιο προβεβλημένες υποσχέσεις της καμπάνιας του ‘OUT’.

Οι επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit είχαν υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατευθύνει προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας τα 350 εκατομμύρια στερλίνες που κατά την εκτίμησή τους το Λονδίνο έστελνε κάθε εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ευρωσκεπτικιστής φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του, κάνοντας λόγο για λάθος επιχείρημα, το οποίο ο ίδιος δεν θα διατύπωνε ποτέ, ενώ φρόντισε να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών, σημειώνοντας πως ο ίδιος εξοστρακίστηκε από την καμπάνια του ΟΧΙ και διενεργούσε τη δική του πολιτική.

Σήμερα το πρωί, δύο δημοσιογράφοι του δικτύου ITV τον ρώτησαν εάν η δέσμευση αυτή ισχύει.

-Αυτά τα 350 εκατομμύρια μπορείτε να εγγυηθείτε ότι θα πάνε στο ΕΣΥ;

-Όχι, δεν μπορώ. Δεν θα έδινα ποτέ μια τέτοια υπόσχεση. Πρόκειται για ένα λάθος που διέπραξε το στρατόπεδο του «Out» και…

-Μισό λεπτό, ήταν ένα από τα επιχειρήματά σας.

-Δεν ήταν ένα από τα δικά μου επιχειρήματα.

-Ήταν το κύριο επιχείρημα για το «Out»! Ότι αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στο ΕΣΥ! Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι ψήφισαν.

-Νομίζω έκαναν ένα λάθος

-Λέτε, αφού 17 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν υπέρ του «Out» , με βάση – δεν ξέρω ακριβώς πόσοι εξ αυτών ψήφισαν με αυτό σαν κριτήριο, όμως ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της προπαγάνδας – ότι ήταν λάθος;

– Έχουμε 10 εκατ λίρες και 34 εκατ. λίρες το χρόνο που θα αποδεσμευθούν που μπορούμε να ξοδέψουμε στο ΕΣΥ, σε σχολεία, σε ό, τι επιθυμούμε.

– Λέτε όμως πως δεν μπορείτε να εγγυηθείτε αυτά τα χρήματα;

– Πρέπει να καταλάβετε πως ήμουν “εξοστρακισμένος” από την καμπάνια του LEAVE. Διενεργούσα, όπως πάντα, τη δική μου πολιτική.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

(Πηγή: BFMTV)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα