Φίλος του Φλόιντ: "Ο Τζορτζ δεν πρόβαλε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς"

Γκράφιτι προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ στο Λος Άντζελες
Γκράφιτι προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ στο Λος Άντζελες AP

Φίλος του Τζορτζ Φλόιντ και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του δήλωσε ότι ο δολοφονημένος δεν είχε προβάλει καμία αντίσταση στην αστυνομία. Αντιθέτως, όπως τόνισε, ήταν απολύτως συνεργάσιμος.

Φίλος του Τζορτζ Φλόιντ που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο την ημέρα που δολοφονήθηκε από την Αστυνομία στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, τόνισε ότι ο Φλόιντ δεν έδωσε κανένα λόγω στους αξιωματικούς για να τον φοβηθούν.

"Από την αρχή οι αστυνομικοί έδειξαν εχθρική διάθεση προς τον Τζορτζ", δήλωσε ο Μορίς Λέστερ Χαλ στο CNN το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως ανέφερε ο Χολ: "Ένας αξιωματικός έφτασε στο όχημα για να δέσει τον Φλόιντ ακόμα και όταν αυτός έδειξε συνεργάσιμη συμπεριφορά. Μετά από λίγο σημειώθηκε μία μεγάλη αναταραχή που δεν έπρεπε να υπάρξει".

Ο Χαλ υπήρξε για χρόνια φίλος με τον δολοφονημένο Φλόιντ και, όπως υπογράμμισε και ο ίδιος, ο φίλος του πάντα επιδίωκε να εξομαλύνει τις τεταμένες καταστάσεις.

Σημειώνεται ότι οι αξιωματικοί είχαν χωρίσει τους δύο άνδρες την ώρα που ο Ντέρεκ Τσόβιν πίεζε το γόνατο στο λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ, αγνοώντας τις κραυγές του ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα να του αφαιρέσει τη ζωή.

"Είδα τον αδερφό μου να παίρνει την τελευταία του ανάσα. Όλος ο κόσμος τον είδε", τόνισε ο Χολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τζορτζ Φλόιντ, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network