Φλόριντα: Οριακή νίκη Ομπάμα 4 ημέρες… μετά

default image

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Ομπάμα προηγείται στη Φλόριντα με διαφορά 74.000 ψήφων και κερδίζει με ποσοστό 50,01 έναντι 49,13% για τον Ρόμνεϊ

Με καταμετρημένες σχεδόν όλες τις ψήφους στη Φλόριντα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προέβλεψαν ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε και αυτήν την πολιτεία, τέσσερις ημέρες αφότου ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών.

Με τη νίκη του στη Φλόριντα ο Ομπάμα συγκεντρώνει συνολικά 332 μεγάλους εκλέκτορες έναντι 206 για τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, τον πρώην κυβερνήτη Μιτ Ρόμνεϊ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Ομπάμα προηγείται στη Φλόριντα με διαφορά 74.000 ψήφων και κερδίζει με ποσοστό 50,01 έναντι 49,13% για τον Ρόμνεϊ.

Στην ίδια πολιτεία, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άλεν Γουέστ, γνωστός από τις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει εναντίον των Δημοκρατικών και του ίδιου του Ομπάμα, δεν επανεκλέγεται.

Ωστόσο, δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του και τη νίκη του Δημοκρατικού Πάτρικ Μέρφι ζητώντας να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων διότι, όπως είπε, υπήρξαν παρατυπίες στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα ακόμη στοιχεία, ο Μέρφι κέρδισε με διαφορά 2.442 ψήφων. Το ποσοστό που συγκέντρωσε είναι 50,36% έναντι 49,62% για τον Γουέστ. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά τους είναι μεγαλύτερη από 0,5% που θα συνεπαγόταν την αυτόματη επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα