Φον ντερ Λάιεν: Παρουσίασε το σχέδιο της ΕΕ για σταδιακή κατάργηση της ρωσικής ενέργειας

Φον ντερ Λάιεν: Παρουσίασε το σχέδιο της ΕΕ για σταδιακή κατάργηση της ρωσικής ενέργειας
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Sarah Meyssonnier/Pool via AP

Κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε το σχέδιο για τη σταδιακή απεξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά καύσιμα μέχρι το 2027.

Σχέδιο για τη σταδιακή απεξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα έως το 2027 παρουσίασε στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, για μία προγενέστερη αλλά και πιο συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε σχέση με αυτή που πρότεινε η Κομισιόν την Τρίτη, όταν το θέμα της ανεξαρτησίας της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα “πολύ πριν από το 2030” είχε τεθεί ξανά υπό συζήτηση.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δημοσίευσε στο Twitter το σχέδιο που παρουσίασε στους ηγέτες της ΕΕ χθες το βράδυ – συμπεριλαμβανομένης και της ημερομηνίας σταδιακής κατάργησης του 2027.

Αργότερα, σήμερα αναμένεται μία “Διακήρυξη των Βερσαλλιών”, η οποία πιθανότατα θα περιλαμβάνει συμπεράσματα για την ενέργεια, την άμυνα και την οικονομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα