Φορτηγό πλοίο ναυάγησε κοντά στις τουρκικές ακτές: 2 νεκροί, 4 αγνοούμενοι

Επιχείρησης ανέλκυσης φορτηγού πλοίου (αρχείου)
Επιχείρησης ανέλκυσης φορτηγού πλοίου (αρχείου) EUROKINISSI

Το υπό παναμαϊκή σημαία φορτηγό πλοίο Canopus, το οποίο είχε αποπλεύσει από το ρωσικό λιμάνι Αζόφ, ναυάγησε ενώ βρίσκονταν ανοικτά των βορείων ακτών της Τουρκίας.

Δύο μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου έχασαν τη ζωή τους ενώ τέσσερις αγνοούνται, όταν το πλοίο, το οποίο μετέφερε άνθρακα, ναυάγησε ενώ βρίσκονταν ανοικτά των βορείων ακτών της Τουρκίας, σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή και τοπικούς αξιωματούχους.

Το υπό παναμαϊκή σημαία φορτηγό πλοίο Canopus, το οποίο είχε αποπλεύσει από το ρωσικό λιμάνι Αζόφ, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 148 χιλιομέτρων από τις ακτές της επαρχίας της Σαμψούντας που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής. Στο πλοίο , σύμφωνα με αξιωματούχο της τουρκικής ακτοφυλακής, επέβαιναν 13 μέλη του πληρώματος , εκ των οποίων εννέα Ουκρανοί , δύο Αζέροι, και δύο Ρώσοι , ενώ στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε γίνονταν λόγος για «πιθανή βύθιση».

ADVERTISING

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι επτά μέλη του πληρώματος περισυλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης της τουρκικής ακτοφυλακής, στην οποία συμμετείχαν ένα αεροσκάφος, δύο ελικόπτερα και δύο σκάφη ενώ την επιχείρηση υποστήριζε κι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας

Σύμφωνα με το TASS, το οποίο επικαλείται το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, ο ένας από τους δύο νεκρούς είναι ο ρώσος πλοίαρχος του Canopus.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network