Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στην Παπούα

Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στην Παπούα
© EPA

Εκατό άνθρωποι αγνοούνται και πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν στο πλοίο (Pic+Vid)

Επαναλαμβάνονται το πρωί οι έρευνες για τους τουλάχιστον εκατό ανθρώπους που αγνοούνται μετά το ναυάγιο οχηματαγωγού ανοικτά της Παπούα-Νέας Γουινέας, ανακοίνωσε η Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας της χώρας (NMSA).

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 238 από τους τουλάχιστον 350 επιβαίνοντες του Rabaul Queen που βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης, περίπου εννιά ναυτικά μίλια από τις ακτές της Παπούα-Νέας Γουινέας και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στις έρευνες συμμετέχουν τρία πλοία, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Όμως οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης εμποδίζονται από τους ισχυρούς ανέμους, τόνισε ο Νουρούρ Ραχμάν, συντονιστής των ερευνών.

Σύμφωνα με έναν άλλο τοπικό αξιωματούχο, τον Ρόνι Νάιγκου, περίπου 100 άνθρωποι πιστεύεται πως παγιδεύτηκαν μέσα στο πλοίο.

Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στην Παπούα
© AP

Ο ίδιος είπε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC πως αρκετοί από τους επιζώντες δήλωσαν ότι το πλοίο χτυπήθηκε από τα κύματα, ανατράπηκε και βυθίστηκε. "Βρήκαμε αρκετές σωσίβιες λέμβους ανοικτές, αλλά άδειες", είπε χαρακτηριστικά ο Νάιγκου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία Rabaul Shipping, ανακοίνωσε πως το πλοίο μετέφερε 350 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος. Οι επιβάτες ήταν κυρίως κάτοικοι της περιοχή, ανάμεσά τους και πολλοί φοιτητές.

Δεκάδες συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των γραφείων της εταιρίας.

Η Rabaul Shipping ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει ακόμα τα αίτια του δυστυχήματος. "Ο καπετάνιος είχε τακτική επικοινωνία με ένα άλλο πλοίο. Δεν φαινόταν να τον ανησυχεί κάτι", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, στην οποία προστίθεται πως το πλοίο πραγματοποιούσε κάθε εβδομάδα επί 11 χρόνια το δρομολόγιο Κίμπε-Λάε, χωρίς προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ferry sinking: many still missing

SHARE:

24Media Network