Φρίκη στη Ρωσία: H Wagner εκτέλεσε με βαριοπούλα μέλος της που αυτομόλησε στην Ουκρανία – “Μας πρόδωσε”

Φρίκη στη Ρωσία: H Wagner εκτέλεσε με βαριοπούλα μέλος της που αυτομόλησε στην Ουκρανία – “Μας πρόδωσε”
Youtube

Σκηνές απίστευτης βαρβαρότητες μεταφέρονται από τη Ρωσία και την παραστρατιωτική οργάνωση σε βάρος πρώην μέλους της που αποφάσισε να αλλάξει πλευρά. "Τον σκοτώσαμε σαν σκύλο".

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση και τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση ενός πρώην μέλους της Wagner από την ίδια την παραστρατιωτική οργάνωση, επειδή αυτομόλησε στην Ουκρανία και αντιτάχθηκε στον πόλεμο της Ρωσίας.

Σε ένα φρικιαστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Grey Zone του Telegram το οποίο συνδέεται με τη Wagner, προβάλλεται η εκτέλεση του 55χρονου Εβγκένι Νουζίν με συνοπτικές διαδικασίες και με έναν απίστευτα βάναυσο τρόπο, καθώς δέχεται χτυπήματα μέχρι θανάτου με βαριοπούλα.

Ο Νουζίν, ο οποίος είχε φυλακιστεί για φόνο που διέπραξε το 1999, στρατολογήθηκε στην οργάνωση των μισθοφόρων όταν αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο, τον περασμένο Σεπτέμβριο έδωσε μία σειρά από συνεντεύξεις, στις οποίες δήλωνε πως είχε ενταχθεί στη Wagner για να καταφέρει να αποφυλακιστεί, επικρίνοντας παράλληλα τη Ρωσία και τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλοντας να αλλάξει πλευρά και να πολεμήσει στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων. Οι δηλώσεις του ήρθαν λίγο μετά τη σύλληψή του στο Κίεβο.

Youtube

Στο ανατριχιαστικό βίντεο, ο 55χρονος, εμφανίστηκε ξαπλωμένος με το κεφάλι του κολλημένο σε ορισμένα τούβλα, ενώ ένας άνδρας με παραλλαγή τον χτυπά με μια βαριοπούλα και στη συνέχεια εξακολουθεί να τον ξυλοκοπά μέχρι θανάτου.

Τα μέλη της οικογένειας του άλλοτε μέλους της Wagner εμφανίστηκαν σοκαρισμένα εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για το βίντεο, ενώ, σύμφωνα με τον Guardian, ο γιος του, Νουζίν αναγνώρισε τον πατέρα του στο εν λόγω βίντεο. Παραδέχτηκε πως πως η οικογένειά του έμαθε για τον θάνατό του με αυτόν τον τρόπο, γεγονός που -όπως ήταν λογικό- τη σόκαρε. “Όλοι μας κλαίγαμε με αυτό το βίντεο. Τον δολοφόνησαν σαν ζώο“, συμπλήρωσε.

“Μας πρόδωσε και πέθανε σαν σκύλος”, είπε ο “σεφ του Πούτιν”

Την ίδια ώρα, ο Εβγκένι Πριγκόζιν, που συχνά αναφέρεται ως ο “σεφ του Πούτιν” καθώς η εταιρία caterinh που έχει συνεργάζεται με το Κρεμλίνο, εμφανίστηκε να υπερασπίζεται τη σοκαριστική εκτέλεση, λέγοντας ότι ο Νουζίν “πρόδωσε τον λάο και τους συντρόφους του”.

Ο Πριγκόζιν, που έχει παραδεχτεί επισήμως πως είναι ιδρυτής της Wagner, προχώρησε σε μία ωμή παραδοχή για τη θανάτωση του 55χρονου, η οποία όπως είπε “ταιριάζει σε σκύλο”. Όσο για τη βιντεοσκόπηση της εκτέλεσης, τα λόγια του είναι εξίσου σοκαριστικά, αφού είπε πως πρόκειται για “εξαιρετική σκηνοθετική δουλειά”, δίνοντας και τίτλο στο βίντεο: “Αυτή η ταινία θα μπορούσε να ονομαστεί »ο σκυλίσιος θάνατος ενός σκύλου»”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πάντως, ο “σεφ του Πούτιν” φέρεται να ανασκεύασε και να αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της Wagner στην εκτέλεση, δηλώνοντας ότι για αυτή ευθύνονται οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Αυτό περιλαμβάνεται στις τακτικές των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, οι οποίες απαγάγουν ανθρώπους, περιλαμβανομένων Ρώσων πολιτών, σε όλο τον κόσμο”, σχολίασε, ζητώντας από τους Ρώσους εισαγγελείς να ξεκινήσουν έρευνα για την υπόθεση.

Οι εργαζόμενοι της Wagner διακρίνονται για την εξαιρετική τους πειθαρχία και τον αυστηρό σεβασμό των διεθνών κανόνων και των κανόνων συμπεριφοράς που είναι παγκοσμίως αποδεκτοί”, πρόσθεσε ο 61χρονος Πριγκόζιν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα