Φρίκη στην Ιαπωνία: Δεκάδες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν μαχαιρωμένες στο λαιμό

Οι μαχαιρωμένες πράσινες χελώνες που αποκάλυψε η άμπωτη
Οι μαχαιρωμένες πράσινες χελώνες που αποκάλυψε η άμπωτη SEA TURTLE MUSEUM OF KUMEJIMA

Την εμπλοκή ψαράδων για τους θανάσιμους τραυματισμούς σε θαλάσσιες χελώνες σε ιαπωνικό νησί ερευνούν οι αρχές. Τα πτώματα αποκάλυψε η άμπωτη.

Τουλάχιστον 30 πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές σε παραλία ενός απομακρυσμένου ιαπωνικού νησιού, με πολλές από αυτές να έχουν μαχαιρωθεί στο λαιμό.

Οι ντόπιοι στο νησί Kumejina ήρθαν αντιμέτωποι με το φρικιαστικό θέαμα την περασμένη Πέμπτη, αφού η άμπωτη αποκάλυψε τα πτώματα με τα μαχαιρωμένα ζώα.

Τουλάχιστον ένας ψαράς παραδέχτηκε ότι τις τραυμάτισε προκειμένου, όπως είπε, να τις βγάλει από τα δίχτυα, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Mainichi που επικαλείται το BBC.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για κακοποίηση ζώων.

«Ξέμπλεξα μερικές από τις χελώνες και τις άφησα στη θάλασσα, αλλά δεν μπόρεσα να ελευθερώσω τις βαριές, οπότε τις μαχαίρωσα για να τις ξεφορτωθώ», είπε ψαράς που διατηρεί την ανωνυμία του, σύμφωνα με το Mainichi.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αστυνομία είχε αναπτύξει δυνάμεις στο σημείο την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν είναι σαφές εάν έχει προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Είδος υπό εξαφάνιση οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες

Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες καταγράφονται ως είδος υπό εξαφάνιση από τις ιαπωνικές αρχές καθώς και από παγκόσμιες ομάδες προστασίας.

Είναι γνωστό ότι συχνάζουν στα φύκια και συγκεκριμένα στα φύκια έξω από την Kumejina - ένα από τα μικροσκοπικά νησιά περίπου 2.000 χιλιόμετρα νότια της ηπειρωτικής Ιαπωνίας - όπου υπάρχουν προσπάθειες προστασίας τους.

Θαλάσσιοι βιολόγοι και άλλοι εργαζόμενοι από το Μουσείο Θαλάσσιας Χελώνας του νησιού είχαν σπεύσει στην παραλία μετά την ανακάλυψη των χελωνών, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη από τότε.

Αρκετές από αυτές είχαν τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό τους, ενώ άλλες είχαν τραυματιστεί και στα πόδια τους. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησε το μουσείο δείχνουν τα ζώα να επιπλέουν σε ρηχά νερά.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε ένας υπάλληλος του μουσείου στην Asahi Shimbun, αναφέρει το BBC.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το επεξεργαστούμε αυτό».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιαπωνία, Κακοποίηση Ζώων, Περιβάλλον
SHARE:

24Media Network