Φρουροί της Επανάστασης: Σύντομα η απελευθέρωση των Αμερικανών ναυτικών

Φρουροί της Επανάστασης: Σύντομα η απελευθέρωση των Αμερικανών ναυτικών

Σε λάθος αποδίδεται η παραβίαση των χωρικών υδάτων του Ιράν από σκάφος των ΗΠΑ. Στα χέρια των Φρουρών της Επανάστασης 10 Αμερικανοί ναυτικοί

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι το θέμα των κρατούμενων Αμερικανών ναυτικών "βαίνει προς επίλυσιν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASNIM και αποδίδουν σε "βλαβη του συτήματος πλοήγησης" του αμερικανικού σκάφους τους την είσοδό του στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

Οι Αμερικανοί ναυτικοί πιθανότατα θα απελευθερωθούν, αναμένονται διαταγές, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί ναυτικοί που έχουν συλληφθεί "βρίσκονταν στα ιρανικά χωρικά ύδατα και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη", μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

Ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί δήλωσε στην ιρανική τηλεόραση ότι η Τεχεράνη απαίτησε από την Ουάσινγκτον να ζητήσει συγγνώμη μετά τη σύλληψη των αμερικανών ναυτικών στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

"Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Ζαρίφ υιοθέτησε σκληρή στάση, αφού οι ναυτικοί παραβίασαν τα ιρανικά χωρικά ύδατα και απαίτησε από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη", είπε.

SHARE: