Γαλλία: Αγωνία για αγνοούμενους μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία

Γαλλία: Αγωνία για αγνοούμενους μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία
Σωστικά συνεργεία στην πολυκατοικία που κατέρρευσε στη Μασσαλία AP Photo/Bishr El Touni

Εντείνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοούμενων μετά την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας στη Μασσαλία. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για οκτώ ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα.

Οκτώ άνθρωποι δεν απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις και πιστεύεται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια των δύο κτιρίων που κατέρρευσαν μετά από έκρηξη τα ξημερώματα της Κυριακής στην πόλη της Μασσαλίας στη νότια Γαλλία, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, δήλωσε η εισαγγελέας της Μασσαλίας Ντομινίκ Λοράνς σήμερα το βράδυ.

Η κατάρρευση προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία έχει περιπλέξει τις προσπάθειες διάσωσης και τις έρευνες, και δεν είχε τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πέντε άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, τα οποία όμως δεν απειλούν τη ζωή τους.

Ένα τρίτο κτίριο κατέρρευσε μερικώς και κάπου 30 κτίρια στην περιοχή εκκενώθηκαν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της καταστροφής.

Σχεδόν 180 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, δήλωσε ο υπουργός Στέγασης Ολιβιέ Κλεν στο ραδιόφωνο Europe 1.

Τα κτίρια που κατέρρευσαν επί της οδού Τιβολί δεν ήταν γνωστό ότι είχαν δομικά προβλήματα, είπε η εισαγγελέας.

“Οι σκέψεις είναι στη Μασσαλία, στους πληγέντες και στους αγαπημένους τους“, έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν σε μήνυμά του στο Twitter.

“Θα πρέπει να προετοιμαστούμε ότι θα υπάρχουν θύματα”

“Θα πρέπει να προετοιμαστούμε ότι θα υπάρχουν θύματα από αυτήν την τρομερή τραγωδία”, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μασσαλίας μετά την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας σε κεντρική συνοικία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας, διευκρινίζοντας ότι 5 άνθρωποι από γειτονικά κτίρια τραυματίστηκαν.

Υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από έκρηξη, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τα αίτια σε αυτό το στάδιο”, σημείωσε παράλληλα ο νομάρχης της νότιας αυτής περιοχής της Γαλλίας, ο Κριστόφ Μερμάν, διευκρινίζοντας ότι το φυσικό αέριο θα μπορούσε να αποτελεί μια “πιθανή υπόθεση”.

“Η έκρηξη ήταν τεράστια”, δήλωσε επίσης στο AFP ο κάτοικος της περιοχής Ζιλ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί με το επίθετό του και διαμένει σε σπίτι που βρίσκεται σε δρόμο κάθετο σε αυτόν του κτιρίου που κατέρρευσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα