Γαλλία: Ακτιβιστές κατά πετρελαϊκής εταιρίας για τις εκπομπές αερίων

Γαλλία: Ακτιβιστές κατά πετρελαϊκής εταιρίας για τις εκπομπές αερίων
Ακτιβισμός AP

Η πετρελαϊκή εταιρία Total εξέφρασε τη λύπη της για την εξέλιξη αυτή, υποστηρίζοντας ότι παραμένει ανοικτή σε εποικοδομητικές συνομιλίες για το περιβάλλον.

Δεκατέσσερις γαλλικοί τοπικοί φορείς και έξι οργανώσεις ακτιβιστών ζήτησαν από γαλλικό δικαστήριο να δώσει εντολή στον πετρελαϊκό κολοσσό Total να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ομάδες ακτιβιστών.

Η προσφυγή σε βάρος της Total κατατέθηκε ενώ οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξανόμενη πίεση από τους ακτιβιστές να λάβουν μέτρα για την κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα σε ανακοίνωση των γαλλικών οργανώσεων, η προσφυγή αυτή είναι η πρώτη αυτού του είδους που κατατίθεται στη Γαλλία.

Η Total εξέφρασε τη λύπη της για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι ενεργεί σε συμμόρφωση με τα εθνικά νομικά πρότυπα. «Η Total παραμένει ανοικτή σε εποικοδομητικές συνομιλίες», ανέφερε η εταιρία.

Βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, οι μεγάλες γαλλικές εταιρίες απαιτείται να δημοσιεύουν τα ετήσια σχέδιά τους για το πώς αντιμετωπίζουν τον όποιο αρνητικό αντίκτυπο των δραστηριοτήτων τους καθώς και των δραστηριοτήτων των θυγατρικών και των προμηθευτών τους, στους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Στην προσφυγή τους, οι έξι οργανώσεις ακτιβιστών, που περιλαμβάνουν την Les Eco Maires, μια οργάνωση τοπικών φορέων υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης, ισχυρίζονται ότι οι δραστηριότητες της Total δεν συμμορφώνονται με τον στόχο να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα