Γαλλία: Δήμαρχος σε απεργία πείνας ζητώντας χρήματα από το κράτος για την πόλη του

Γαλλία: Δήμαρχος σε απεργία πείνας ζητώντας χρήματα από το κράτος για την πόλη του

Ο Στεφάν Γκατινιόν, που είναι μέλος των Πρασίνων, κατέβηκε σε απεργία πείνας δηλώνοντας ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση καταστρέφει την πόλη του

Ο δήμαρχος μιας φτωχής κωμόπολης κοντά στο Παρίσι έστησε μια σκηνή έξω από το κοινοβούλιο και πραγματοποιεί απεργία πείνας, ζητώντας κατεπείγουσα χρηματοδότηση από τη γαλλική κυβέρνηση καθώς υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση σπρώχνει στην καταστροφή δεκάδες πόλεις σαν τη δική του.

Ο Στεφάν Γκατινιόν, που είναι μέλος των Πρασίνων, κατέβηκε σε απεργία πείνας δηλώνοντας ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση καταστρέφει την πόλη του, τη Σεβράν, και ότι χρειάζεται πέντε εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσει τους λογαριασμούς του δήμου μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

"Για να το πούμε απλά, φτάσαμε στο τέλος του δρόμου. Δεν μπορούμε πλέον να πάρουμε δάνειο", είπε ο Γκατινιόν. Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος, χρειάζεται την επιπρόσθετη χρηματόδοτηση για να πληρώσει διάφορες εταιρείες για δημόσια έργα. Σημείωσε όμως ότι η κυβέρνηση πρέπει να παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια στις 100 φτωχότερες πόλεις της Γαλλίας, όπου η ανεργία είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network