Γαλλία: Ενός λεπτού σιγή στα σχολεία στη μνήμη του καθηγητή Σαμουέλ Πατί

Γαλλία: Ενός λεπτού σιγή στα σχολεία στη μνήμη του καθηγητή Σαμουέλ Πατί
Ενός λεπτού σιγή σε σχολείο της Γαλλίας για τον εκπαιδευτικό που δολοφονήθηκε Σαμουέλ Πατί AP

Τα σχολεία του Παρισιού τήρησαν σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκπαιδευτικού Σαμουέλ Πατί που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γάλλου εκπαιδευτικού Σαμουέλ Πατί (Samuel Paty), που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι, τήρησαν σήμερα (Δευτέρα) τα σχολεία της επικράτειας. «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη Γαλλία και καταδικάζουμε τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις», ανέφερε σχετικά σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τον Γάλλο Υπουργό Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ (Jean-Michel Blanquer), κατά τη διάρκεια των εργασιών της άτυπης συνόδου Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που φιλοξένησε διαδικτυακά η προεδρεύουσα Ελλάδα, δια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Η υφυπουργός Παιδεία, Σοφία Ζαχαράκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση κατά τη διάρκεια της Συνόδου, με την οποία απόφαση συντάχθηκαν αρκετά κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Γερμανία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα