Γαλλία: Γιατί το συνταξιοδοτικό “απειλεί” και το Φεστιβάλ των Καννών

Γαλλία: Γιατί το συνταξιοδοτικό “απειλεί” και το Φεστιβάλ των Καννών
Φεστιβάλ Καννών AP Photo/Petros Giannakouris

Η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό, που έχει προκαλέσει σωρεία διαμαρτηριών στη Γαλλία, πλέον φαίνεται να "απειλεί" και το Φεστιβάλ των Καννών.

Το Φεστιβάλ των Καννών… στο σκοτάδι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τις ενέργειες των εργαζομένων, στο πλαίσιο των διαμαρτηριών για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρισμό απειλούν να “τραβήξουν την πρίζα” ως μέρος των κινήσεών τους, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση του Μακρόν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Ορυχείων και Ενέργειας -ένα παράρτημα του ισχυρού συνδικάτου CGT- ανακοίνωσαν “100 ημέρες δράσης και θυμού” που αναμένεται να χτυπήσει την ετήσια εκδήλωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς και άλλες αθλητικές και πολιτιστικές συναντήσεις.

Η ανακοίνωση έγινε την περασμένη εβδομάδα μετά τη δέσμευση του Εμανουέλ Μακρόν για ένα σχέδιο δράσης 100 ημερών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπατριωτών του μετά από τρεις μήνες διαδηλώσεων.

“Ο Μακρόν υποσχέθηκε 100 ημέρες για να κατευνάσει, εμείς του υποσχόμαστε 100 ημέρες δράσης και θυμού! Δεν είναι ώρα για παραίτηση”, έγραψε η ένωση σε ανακοίνωσή της.

“Τον Μάιο κάνε ό,τι θέλεις! Το φεστιβάλ των Καννών, το Grand Prix του Μονακό, το French Open, το φεστιβάλ της Αβινιόν θα μπορούσαν να είναι στο σκοτάδι. Δεν θα τα παρατήσουμε!”.

Η απειλή για διακοπή ρεύματος ήρθε μετά από γενική συνέλευση της ομοσπονδίας την Παρασκευή.

Ο Fabrice Coudour, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT Energy, είπε ότι στόχος δεν ήταν να “αποτραπούν γεγονότα” αλλά να υπάρξει μια πλατφόρμα για διαμαρτυρίες.

“Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν υποχωρούμε και ότι ο θυμός είναι ακόμα παρών και θέλουμε να τον εκφράσουμε όπου μπορούμε. Θέλουμε να ακουστούμε, στα μέσα ενημέρωσης και τοπικά… ακόμα και στο φεστιβάλ των Καννών. Υπάρχουν διασημότητες που συμμερίζονται την άποψή μας”, είπε ο Coudour στο BFM TV.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα