Γαλλία: Μια γυναίκα νεκρή μετά από επίθεση σε οίκο ευγηρίας. Καταζητείται ο δράστης

Γαλλία: Μια γυναίκα νεκρή μετά από επίθεση σε οίκο ευγηρίας. Καταζητείται ο δράστης

Έναν ένοπλο άνδρα αναζητούν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό μιας νεκρής γυναίκας σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων, κοντά στο Μονπελιέ

Η αστυνομία καταζητεί έναν ένοπλο μετά την ανακάλυψη μιάς νεκρής γυναίκας σε οίκο ευγηρίας όπου ζουν 60 ιεραπόστολοι στη νοτιοδυτική Γαλλία, είπαν πηγές ενήμερες περί του θέματος σήμερα.

Σύμφωνα με μια πηγή, μια θυρωρός κάλεσε την αστυνομία αφού ο άγνωστος ύποπτος την έδεσε και φίμωσε και αυτή κατάφερε να αποδράσει από τον οίκο στο Μονφεριέ-σουρ-Λε, στην ύπαιθρο 10 χλμ βόρεια από το Μονπελιέ.

Όταν η αστυνομία μπήκε στο κτίριο, βρήκε τη σορό μιας γυναίκας που είχε μαχαιρωθεί αρκετές φορές, είπε η πηγή.

"Μια γυναίκα που κατοικούσε στο κτίριο δολοφονήθηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει το κτίριο, και οι 60 κάτοικοί του είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους", είπε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η έρευνα του χώρου είχε ολοκληρωθεί.

Στον οίκο διαμένουν συνταξιούχοι ιεραπόστολοι που είχαν εξασκήσει το λειτούργημά τους στην Αφρική, καθώς και μερικές μοναχές.

"Τίποτα σ' αυτό το στάδιο δεν φαίνεται να δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια", είπε άλλη πηγή, που πρόσθεσε ότι ο ύποπτος είχε εξαφανιστεί προτού φτάσει η αστυνομία.

Η Γαλλία διατελεί υπό καθεστώς αυξημένου συναγερμού και βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από ένα κύμα ισλαμιστικών επιθέσεων πέρσι.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική ύποπτοι που σχεδίαζαν την επίθεση σε σημαντικά και εικονικά μέρη μέσα και γύρω από το Παρίσι στις 1 Δεκεμβρίου, είπε νωρίτερα χθες μια πηγή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network