Γαλλία: Όχι στην αδελφοποίηση με ομοφοβική πόλη της Πολωνίας

Γαλλία: Όχι στην αδελφοποίηση με ομοφοβική πόλη της Πολωνίας
Σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Eurokinissi

Πόλη κοντά στην Ορλεάνη αναστέλλει την αδελφοποίησή της με πολωνική πόλη που υιοθέτησε απόφαση ενάντια στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Οι δημοτικές αρχές της γαλλικής πόλης Σεν-Ζαν-ντε-Μπρε ανέστειλε την αδελφοποίησή της με την πολωνική πόλη Τούχοβ λόγω της απόφασής της που κηρύσσει την πόλη “ελεύθερη από κάθε ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ“, ανακοίνωσε η δήμαρχος της πόλης της κεντρικής Γαλλίας Βανεσά Σλιμανί.

“Αποφασίσαμε να πάρουμε θέση και αυτό δεν ανταποκρίνεται στις αξίες μας.

Η κατάσταση στην Πολωνία είναι ανησυχητική για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας”, εξήγησε η Σλιμανί, δικαιολογώντας την απόφαση να αναστείλει την αδελφοποίηση με το Τούχοβ, που από τον Μάιο του 2019 μαζί με δεκάδες ακόμη πόλεις στην Πολωνία πήρε αποφάσεις κατά των εκπροσώπων αυτής της κοινότητας.

Από την Παρασκευή, το δημοτικό συμβούλιο της γαλλικής πόλης, που ελέγχεται από έναν συνασπισμό αριστερών παρατάξεων, αποφάσισε να διακόψει τις σχέσεις με την πολωνική πόλη και να ζητήσει εξηγήσεις “για τους λόγους που ώθησαν τους αυτοδιοικητικούς του Τούχοβ να λάβουν μία τέτοια απόφαση κατά των δικαιωμάτων του ανθρώπου”.

“Θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε τις αξίες που φέρουμε. Η Γαλλία υιοθετεί την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αυτή εφαρμόζεται σε όλους, χωρίς διακρίσεις”, τόνισε η δήμαρχος της κοινότητας στα περίχωρα της Ορλεάνης.

“Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε πως στην δική μας περιφέρεια του Λίγηρα υπήρξε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ομοφυλοφίλων και τσιγγάνων” στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πρόσθεσε η Σλιμανί.

Από την πολωνική πλευρά, η δήμαρχος του Τούχοβ διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται για μία “πρωτοβουλία των κατοίκων”, αλλά μία απόφαση που κατατέθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος PiS κι η οποία ψηφίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. “Δεν είμαστε ομοφοβικοί, η κοινότητά μας δεν αποκλείεται από τον κόσμο. Είμαστε ανοικτοί στη ζωή, στην Ευρώπη και αυτό θα ισχύει όσο εγώ είμαι δήμαρχος’, τόνισε η Μαγκνταλένα Μάρτσαλεκ.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 το Ευρωκοινοβούλιο είχε ζητήσει από τις πολωνικές αρχές να αποσύρουν τις αποφάσεις αυτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version