Γαλλία: Επιβιώνει η κυβέρνηση – Απορρίφθηκε και η δεύτερη πρόταση μομφής

Γαλλία: Επιβιώνει η κυβέρνηση – Απορρίφθηκε και η δεύτερη πρόταση μομφής
Γάλλοι βουλευτές στην Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι AP

Απορρίφθηκε και η δεύτερη πρόταση μομφής στη Γαλλία. Με την αποτυχία και των δύο ψηφοφοριών, το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο θεωρείται εγκεκριμένο.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση καταψήφισε και τη δεύτερη πρόταση μομφής κατά της γαλλικής κυβέρνησης για το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού της συστήματος.

Η πρώτη πρόταση, από τους κεντρώους, συγκέντρωσε 278 ψήφους, υπολειπόμενη των 287 που απαιτούνταν για να περάσει. Η ακροδεξιά πρωτοβουλία συγκέντρωσε μόλις 94 ψήφους.

Με την αποτυχία και των δύο ψηφοφοριών, το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο θεωρείται εγκεκριμένο.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Γαλλίας υπερασπίστηκε την αμφισβητούμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση ως “συμβιβασμό”. “Ποτέ δεν πήγαμε τόσο μακριά στην οικοδόμηση ενός συμβιβασμού όσο κάναμε με αυτή τη μεταρρύθμιση”, δήλωσε στο κοινοβούλιο, λέγοντας ότι η χρήση του άρθρου για την παράκαμψη της ψηφοφορίας ήταν “βαθιά δημοκρατική” σύμφωνα με το σύνταγμα της Γαλλίας που θέσπισε ο Σαρλ ντε Γκωλ.

Η πτώση της κυβέρνησης είναι “ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η κοινωνική και πολιτική κρίση σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο France Inter ο Σαρλ ντε Κουρσόν, συντάκτης μιας εκ των δυο προτάσεων δυσπιστίας.

Καθώς άνοιγε η συζήτηση για την πρότασή του στο κοινοβούλιο, ο ντε Κουρσόν χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση των συντάξεων “άδικη” και είπε ότι ο χειρισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την κυβέρνηση ήταν “άρνηση της δημοκρατίας”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα