Παρουσία Μακρόν η καθέλκυση των νέων υπερσύγχρονων πυρηνικών υποβρυχίων της Γαλλίας

Παρουσία Μακρόν η καθέλκυση των νέων υπερσύγχρονων πυρηνικών υποβρυχίων της Γαλλίας
Ο Μακρόν στο πυρηνικό υποβρύχιο "Suffren" AP

Με κάθε επισημότητα, παρουσία του Γάλλου προέδρου, η Naval Group καθέλκυσε το πρώτο από τα έξι πυρηνικά υποβρύχια τελευταίας γενιάς, που αποτελούν ένα από τα πλέον φιλόδοξα εγχειρήματα του πολεμικού Γαλλικού Ναυτικού.

Στις ιστορικές εγκαταστάσεις του Cherbourg και παρουσία του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, η Naval Group καθέλκυσε το πυρηνικό υποβρύχιο νέας γενιάς “Suffren”. Πρόκειται για το πρώτο από τα έξι πυρηνικά υποβρύχια νέας γενιάς που εντάσσονται στο φιλόδοξο πρόγραμμα “Barracunda”, ύψους 9 δισ. δολαρίων, μέσω του οποίου η Γαλλία φιλοδοξεί να διατηρήσει ένα ασύγκριτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη αγορά.

Εγκαινιάζοντας το υποβρύχιο, ο ίδιος ο Μακρόν είπε ότι η Γαλλία είναι μια χώρα που έχει βιώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χάρη στην εμπειρία και την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της. Ευχαρίστησε δε όσους εργάστηκαν για την κατασκευή του υποβρυχίου, λέγοντας ότι “εδώ, δεν κατασκευάζετε απλά υποβρύχια, χτίζετε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Γαλλίας”.

Το “Suffren” καθελκύστηκε στο ναυπηγείο του Cherbourg, εκεί όπου κατασκευάστηκε και το πρώτο γαλλικό υποβρύχιο το 1899.

Τα βάρους 5.000 τόνων υποβρύχια κατασκευάζει η Naval Group, στην οποία ο αμυντικός κολοσσός Thales κατέχει το 35%. Το “Suffren” θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία το 2020 και θα τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία από την ερχόμενη δεκαετία. Τα νέα υποβρύχια εκτιμάται ότι θα παραμείνουν επιχειρησιακά ενεργά τουλάχιστον μέχρι το 2060. 

  

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα