Γαλλία: Πήρε τη μάχη στη Χάβρη ο Πρωθυπουργός Φιλίπ

Γαλλία: Πήρε τη μάχη στη Χάβρη ο Πρωθυπουργός Φιλίπ
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ AP

Στόχος επετεύχθη για τον Γάλλο Πρωθυπουργό ο οποίος πήρε το δήμο της Χάβρης στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε τη νίκη του στη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο της Χάβρης στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με το TF1/LCI TV, επικράτησε των αντιπάλων του με ποσοστό 58.8% των ψήφων. «Είμαστε χαρούμενοι στη Χάβρη, θα γιορτάσουμε αυτήν τη νίκη», είπε ο Φιλίπ. Το γαλλικό Σύνταγμα επιτρέπει στον Φιλίπ να ορίσει έναν αναπληρωτή στον δημαρχιακό θώκο όσο εκείνος θα παραμένει πρωθυπουργός, όμως η νίκη του εγείρει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Γάλλο πρωθυπουργό για μια «όμορφη νίκη». Οι δύο άνδρες θα βρεθούν τη Δευτέρα το πρωί για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, ανέφερε ο αξιωματούχος του Ελιζέ στο Reuters.

Την ίδια ώρα, το ακροδεξιό κόμμα National Rally φαίνεται πως κερδίζει την πόλη Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, όπως καταδεικνύει το exit poll της Ifop-Fiducial. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, θα είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της Μαρίν Λεπέν κερδίζει μια πόλη με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

Ο Λουί Αλιό, ο πρώην σύντροφος της Λεπέν, φαίνεται να επικρατεί στον β’ γύρο με ποσοστό 54% των ψήφων έναντι 46% του συντηρητικού δημάρχου Ζαν Μαρκ Πουζόλ, σύμφωνα με το exit poll.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα