Γαλλία: Ψάχνουν 25.000 εθελοντές για δοκιμές εμβολίων κορονοϊού

Γαλλία: Ψάχνουν 25.000 εθελοντές για δοκιμές εμβολίων κορονοϊού
French lab scientist in hazmat gear inserting liquid in test tube manipulates potentially infected patient samples at Pasteur Institute in Paris, Thursday, Feb. 6, 2020. Scientists at the Pasteur Institute developed and shared a quick test for the new virus that is spreading worldwide, and are using genetic information about the coronavirus to develop a potential vaccine and treatments. (AP Photo/Francois Mori) AP

Οι εθελοντές θα συμμετάσχουν σε ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές, με στόχο να αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα διάφορων υποψηφίων εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η Γαλλία απηύθυνε την Πέμπτη (01/10) κάλεσμα σε 25.000 ενήλικες εθελοντές, που θα συμμετάσχουν σε μια σειρά ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές, οι οποίες στοχεύουν στο να αξιολογήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα διαφόρων υποψηφίων εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Οι κλινικές δοκιμές για τις φάσεις II και III, που θα ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα, θα διεξαχθούν σε 24 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εθελοντές καλούνται να εγγραφούν ηλεκτρονικά.

Το δημόσιο ερευνητικό κέντρο της Γαλλίας Inserm, που έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα, δεν αποκάλυψε τα εμβόλια τα οποία θα αξιολογηθούν και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνομιλίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Πρόσθεσε, δε, ότι θα επιλέξει τους «πλέον υποσχόμενους» υποψηφίους για τις δοκιμές.

Περισσότερα από 150 πιθανά εμβόλια αναπτύσσονται σε ολόκληρο τον κόσμο και δοκιμάζονται με στόχο να μπει ένα τέλος στην πανδημία Covid-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα