Γαλλία-πυρκαγιές: Ο Μακρόν στο πεδίο μετά από μία εβδομάδα

Εμανουέλ Μακρόν
Εμανουέλ Μακρόν AP

Αν και οι πυρκαγιές κατακαίνε τη Γαλλία την τελευταία εβδομάδα, ο Εμανουέλ Μακρόν μεταβαίνει στο πεδίο των επιχειρήσων μόλις την Τετάρτη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί το απόγευμα της Τετάρτης στη Ζιρόντ, στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας, "στο πλευρό των πυροσβεστών, του προσωπικού πολιτικής προστασίας, των δυνάμεων της τάξης, των αιρετών και του συνόλου των ανθρώπων που έχουν κινητοποιηθεί" για την κατάσβεση των γιγαντιαίων πυρκαγιών, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος ζήτησε το πρωί της Τρίτης από την κυβερνητική του ομάδα "να συνεχίσει και να ενισχύσει περαιτέρω τη δράση που αναλήφθηκε για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη Ζιρόντ αυξάνοντας παράλληλα την ικανότητα δράσης σε εθνικό επίπεδο για τις ερχόμενες εβδομάδες", σύμφωνα με το Ελιζέ.

Οι δύο πολύ μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται από τις 12 Ιουλίου στον νομό Ζιρόντ έχουν κάψει 193.000 στρέμματα δάσους. Σχεδόν 65.000 στρέμματα καταστράφηκαν στην περιοχή Λα Τεστ-ντε-Μπις, κοντά στο Αρκασόν στον Ατλαντικό Ωκεανό και 128.000 στρέμματα στον τομέα Λαντιράς, νοτιότερα, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης η νομαρχία.

Περισσότεροι από 34.000 άνθρωποι, κάτοικοι και παραθεριστές, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας αυτών των δύο πυρκαγιών που δεν έχουν προκαλέσει θύματα.

Περίπου 2.000 πυροσβέστες από όλη τη Γαλλία και πολλά αεροπορικά μέσα (8 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και 2 Dash) κινητοποιήθηκαν σήμερα.

"Εδώ και μια και πλέον εβδομάδα, η κινητοποίηση, η αλληλεγγύη και η δέσμευση όλων των ενεργών δυνάμεων του έθνους που επιχειρούν σε αυτές τις φωτιές είναι εξαιρετικές και υποδειγματικές", υπογράμμισε η γαλλική προεδρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν
SHARE:

24Media Network