Γαλλία: Συνελήφθησαν 5 Τσετσένοι ύποπτοι ότι προετοίμαζαν επίθεση

Γαλλία: Συνελήφθησαν 5 Τσετσένοι ύποπτοι ότι προετοίμαζαν επίθεση

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού παραμένει η Γαλλία παραμένει μετά το μακελειό στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo

Πέντε Ρώσοι υπήκοοι που κατάγονται από την Τσετσενία και θεωρούνται ύποπτοι ότι προετοίμαζαν μια επίθεση συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη νοτιοανατολική Γαλλία, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τον εισαγγελέα του Μπεζιέ, τον Ιβόν Καλβέ.

Οι 5 ύποπτοι συνελήφθησαν στο Μπεζιέ και έχουν προφυλακιστεί ενόσω διεξάγονται έρευνες, γνωστοποίησε η ίδια πηγή. Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατόν να διευκρινιστεί πού σχεδίαζαν να επιτεθούν οι ύποπτοι.

"Εντοπίστηκαν αντικείμενα κατά τη διάρκεια των ερευνών" διευκρίνισε ο Καλβέ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το είδος των αντικειμένων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Midi Libre, οι αστυνομικοί βρήκαν μία κρυψώνα με εκρηκτικές ύλες.

Όμως αργότερα διαβεβαίωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι: "Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό σχέδιο επίθεσης", ενώ αναφέρθηκε "σε μια υπόθεση που δεν συνδέεται με τη θρησκεία", αλλά αφορά απλώς "το οργανωμένο έγκλημα".

"Δεν έχουμε προσδιορίσει αν υπήρχε σε εξέλιξη ένα σχέδιο επίθεσης", πρόσθεσε ο διοικητής της αστυνομίας του Μονπελιέ Ζιλ Σουλιέ, που έχει αναλάβει την έρευνα, διευκρινίζοντας επίσης ότι οι συλληφθέντες "δεν ήταν γνωστοί στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες".

Οι 5 ύποπτοι συνελήφθησαν στο Μπεζιέ και έχουν προφυλακιστεί ενόσω διεξάγονται έρευνες, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Καλβέ. Ένας από τους συλληφθέντες κατοικεί στο Μπεζιέ και ένας άλλος «πιθανόν» στο Μονπελιέ, εξήγησε η εισαγγελία. Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τις διευθύνσεις των υπολοίπων υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
SHARE:

24Media Network