Γαλλία: Τεστ ταχείας διάγνωσης κορονοϊού στα αεροδρόμια της χώρας

Γαλλία: Τεστ ταχείας διάγνωσης κορονοϊού στα αεροδρόμια της χώρας
Αεροδρόμιο στη Γαλλία AP

Ο κλάδος των αερομεταφορών ζητά έντονα την ευρεία εφαρμογή τεστ Covid-19 σε αεροδρόμια για την αποφυγή μέτρων καραντίνας κατά την άφιξη ταξιδιωτών. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 7 Νοεμβρίου.

«Υποχρεωτικά» τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονοϊού θα γίνονται στα γαλλικά αεροδρόμια από τις 7 Νοεμβρίου για επιβάτες που φτάνουν από το εξωτερικό, με εξαίρεση εκείνους που προέρχονται από ευρωπαϊκά κράτη μέλη, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Μπαρμπαρά Πομπιλί.

Ο κλάδος των αερομεταφορών ζητά έντονα την ευρεία εφαρμογή τεστ Covid-19 σε αεροδρόμια για την αποφυγή μέτρων καραντίνας κατά την άφιξη ταξιδιωτών, εν μέσω κατάρρευσης του κλάδου λόγω των περιορισμών της κυκλοφορίας που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα θεσπίσουμε από τις 7 Νοεμβρίου στα αεροδρόμια υποχρεωτικά τεστ διάγνωσης για επιβάτες από όλες τις χώρες του κόσμου, με εξαίρεση τα ευρωπαϊκά κράτη», τόνισε η Πομπιλί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι ταξιδιώτες θα εξετάζονται κατά την άφιξή τους και θα έχουν το αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα, εκτός αν έχουν μαζί το αποτέλεσμα τεστ PCR που έχουν κάνει πριν από την αναχώρησή τους σε διάστημα μικρότερο από 72 ώρες», είπε, προσθέτοντας ότι για ορισμένες χώρες απαιτήθηκαν ήδη αυτά τα τεστ πριν από την αναχώρηση των ταξιδιωτών.

Οι διαγνωστικές δοκιμές ανίχνευσης αντιγόνων οι οποίες αποδίδουν λιγότερο καλά από τα τρέχοντα τεστ PCR, δεν απαιτούν εργαστηριακή ανάλυση και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι γνωστό σε 10 έως 30 λεπτά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα