Game Of Thrones: Αντιμέτωπα με τσεκούρι τα διάσημα δέντρα του King’s Road

Διαβάζεται σε 1'
Dark Hedges
Dark Hedges ISTOCK

Το Dark Hedges, η τοξωτή σήραγγα από οξιές στη Βόρεια Ιρλανδία που αποτέλεσε τον King’s Road στη β’ σεζόν του Game Of Thrones δεν θα είναι πια όπως πριν, καθώς πολλά από τα δέντρα του πρόκειται να κοπούν τις επόμενες μέρες.

Δέντρα σε λεωφόρο στη Βόρεια Ιρλανδία που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της σειράς «Game Of Thrones» πρόκειται να καταστραφούν.

Το Dark Hedges, τοξωτή σήραγγα από οξιές κοντά στο Άρμοϊ έγινε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο ατραξιόν, όταν στη δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης σειράς του HBO αποτέλεσε τον King’s Road.

Το υπουργείο Υποδομών (DfI) επιβεβαίωσε στο BBC News ότι «οι αναγκαίες εργασίες για την ασφάλεια των δέντρων» θα ξεκινήσουν στην τοποθεσία Bregagh Road την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με αναφορά, τα περισσότερα δέντρα είναι σε κακή κατάσταση.

Μάλιστα 11 δέντρα στη διαδρομή θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανό κίνδυνο για τους διερχόμενους, αναφέρεται.

Το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι οι εργασίες απομάκρυνσης και αποκατάστασης στην ιδιόκτητη έκταση θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα δέντρα φυτεύτηκαν στον δρόμο που οδηγούσε στο Gracehill House, το οποίο ήταν βασιλικό οίκημα που χτίστηκε το 1775. Από τις συνολικά 150 έχουν απομείνει 86 οξιές, καθώς κάποιες καταστράφηκαν από καταιγίδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα