Γάζα: 8 μηνών βρέφος κατέληξε από εισπνοή χημικών

Γάζα: 8 μηνών βρέφος κατέληξε από εισπνοή χημικών
Αιματηρά επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας μετά την απόφαση Τραμπ να λειτουργήσει πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ AP

Η Λέιλα, απεβίωσε διότι εισέπνευσε δακρυγόνο σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο

Ένα βρέφος απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον θύλακα.

Το βρέφος κατονομάστηκε ως η Λέιλα αλ Γαντούρ, ηλικίας οκτώ μηνών.

Τουλάχιστον 59 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν κατά μήκος των συνόρων με την Γάζα, ενόψει των εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είναι έξι παιδιά κάτω των 16 ετών, εκ των οποίων και ένα κορίτσι. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.700, πολλοί 1.360 τραυματίστηκαν από αληθινές σφαίρες σύμφωνα με τις αρχές.

Τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, ύστερα από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, μετατράπηκαν σε μακελειό, έχοντας προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή.

Εξαιτίας της επικίνδυνης κλιμάκωσης στην περιοχή, συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σήμερα, Τρίτη, στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), ύστερα από αίτημα του Κουβέιτ, όπως ενημέρωση εκπρόσωπος της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα