Γάζα: Εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

Διαβάζεται σε 2'
Τραυματίες σε νοσοκομείο της Γάζας
Τραυματίες σε νοσοκομείο της Γάζας AP Photo Adel Hana

“Εκτός λειτουργίας” το νοσοκομείο Νάσερ, το μεγαλύτερο της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Σφυροκοπά ανελέητα ο ισραηλινός στρατός.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, το Νάσερ, έχει τεθεί “εντελώς εκτός λειτουργίας”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

“Υπάρχουν μόνο τέσσερα μέλη του προσωπικού που παρέχουν φροντίδα σε ασθενείς” στο νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, εξήγησε ο Άσραφ αλ Κίντρα.

“Το ιατρικό συγκρότημα Νάσερ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Η διακοπή της λειτουργίας του ισοδυναμεί με θανατική ποινή για εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Χαν Γιούνις και τη Ράφα”, υπογράμμισε ο αλ Κίντρα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το νοσοκομείο τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω της έλλειψης καυσίμων και των συγκρούσεων που μαίνονται στην περιοχή γύρω από αυτό.

Το Νάσερ ήταν μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο εν λειτουργία νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας. Αυτή την εβδομάδα βρέθηκε να πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό, με τις ισραηλινές δυνάμεις να πραγματοποιούν επιδρομή μέσα σε αυτό την Πέμπτη.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δεκάδες Παλαιστίνιους μαχητές και κατέσχεσε μεγάλες ποσότητες όπλων στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρες σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ επικεντρώνει τις επιχειρήσεις του στην πόλη Χαν Γιούνις, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ισραηλινά στρατεύματα ενεπλάκησαν σε μάχες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και της αεροπορίας.

“Στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας δεκάδες τρομοκράτες εξοντώθηκαν και μεγάλες ποσότητες όπλων κατασχέθηκαν”, σημείωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους μέσα και γύρω από το νοσοκομείο Νάσερ, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα