Γάζα: Ένας ακόμα Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά

Τραυματίας από ισραηλινά πυρά διακομίζεται σε νοσοκομείο της Γάζας
Τραυματίας από ισραηλινά πυρά διακομίζεται σε νοσοκομείο της Γάζας AP

Είκοσι δύο ακόμα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση κατά μήκος του συνοριακού φράχτη.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Παρασκευή από ισραηλινά πυρά στη λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων κατά μήκος του συνοριακού φράχτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Έχαμπ Άμπεντ, 25 ετών, σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ανατολικά της Ράφα (νότια), ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Άχραφ αλ-Κόντρα. Χτυπήθηκε στην περιοχή της καρδιάς, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο νοσοκομείο.

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά, δήλωσε ο Κόντρα.

ADVERTISING

Ερωτηθείς από το AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος του Έχαμπ Άμπεντ, έκανε ωστόσο λόγο για βία και ρίψη εκρηκτικών μηχανισμών και πετρών εναντίον στρατιωτών σε διαφορετικά σημεία του συνοριακού φράχτη, στην οποία, όπως υποστήριξε, απάντησε ανοίγοντας πυρ. Στρατιωτικό όχημα κοντά στον συνοριακό φράχτη αποτέλεσε στόχο δύο χειροβομβίδων που δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές και στις οποίες απάντησαν οι στρατιώτες ανοίγοντας πυρ, είπε.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι (10.000, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό) διαδήλωσαν εκ νέου την Παρασκευή κατά μήκος του συνοριακού φράκτη που προστατεύεται από πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες και ορισμένοι από αυτούς εκτόξευσαν εμπρηστικούς μηχανισμούς προς την κατεύθυνση των στρατιωτών επιχειρώντας να περάσουν τον φράχτη, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του AFP.

Αφότου ξεκίνησε, τον Μάρτιο του 2018, η κινητοποίηση υπό την επωνυμία «Μεγάλη πορεία της επιστροφής», τουλάχιστον 245 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά, στην πλειονότητά τους κατά μήκος του συνοριακού φράχτη, και ορισμένοι από ισραηλινά πλήγματα σε αντίποινα για εχθρικές ενέργειες που προέρχονται από τον υπό ισραηλινό αποκλεισμό θύλακα.

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης από τον Μάρτιο του 2018.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς, που διοικεί τη Γάζα, ότι εκμεταλλεύεται τις διαδηλώσεις και δηλώνει ότι το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται τον φράχτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Παλαιστίνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νεκρή από ισραηλινά πυρά 43χρονη Παλαιστίνια

Αλλος ένας νεκρός Παλαιστίνιος στη Γάζα

Φρίκη: Από το 2000 έχουν σκοτωθεί 2070 παιδιά στην Παλαιστίνη

SHARE:

24Media Network