Γάζα: Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τη Ράφα

Διαβάζεται σε 1'
Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας AP Photo/Fatima Shbair

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες λέει ότι ο αναγκαστικός εκτοπισμός έχει απομακρύνει πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους από τη Ράφα.

Ο αναγκαστικός εκτοπισμός έχει απομακρύνει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους από την πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Η μικρή πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας φιλοξενεί περίπου 1 εκατ. Παλαιστινίους που θέλησαν να ξεφύγουν από τις ισραηλινές επιθέσεις σε άλλα τμήματα του θύλακα, δήλωσαν ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Από τις αρχές Μαΐου, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει αυτό που χαρακτηρίζει περιορισμένη επιχείρηση στη Ράφα για να εξαλείψει τους μαχητές της Χαμάς και να διαλύσει τις υποδομές που χρησιμοποιούνται από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός έχει πει σε αμάχους να μετακινηθούν σε «διευρυμένη ανθρωπιστική ζώνη» σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Πολλοί Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι είναι ευάλωτοι σε ισραηλινές επιθέσεις όπου κι αν πάνε, και μετακινούνται συνεχώς σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας τους τελευταίους μήνες.

Η UNRWA δήλωσε ότι χιλιάδες οικογένειες βρίσκουν τώρα καταφύγιο σε υποδομές που έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί στην πόλη Χαν Γιούνις, όπου η υπηρεσία παρέχει βασικές υπηρεσίες παρά τις «αυξανόμενες προκλήσεις».

«Οι συνθήκες είναι απερίγραπτες», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα