Γάζα: Πώς ο Ισραηλινός στρατός κατέστρεψε μ’ ένα χτύπημα 4000 έμβρυα

Διαβάζεται σε 2'
Παλαιστίνιοι στη Γάζα
AP Photo/Adel Hana

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κλινική γονιμότητας και κατέστρεψε χιλιάδες έμβρυα.

Η δίχως προηγούμενο σκληρότητα που επιδεικνύει το Ισραήλ στη Γάζα δεν σταματά πουθενά, ούτε καν σε κλινικές γονιμότητας που φιλοξενούν έμβρυα.

Με μία και μόνο οβίδα τον περασμένο Δεκέμβριο στη μεγαλύτερη κλινική γονιμότητας στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε περισσότερα από 4000 έμβρυα αλλά και περισσότερα από 1000 δείγμα σπέρματος και μη γονιμοποιημένων ωραρίων που ήταν αποθηκευμένα στην ίδια κλινική.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκατοντάδες ζευγάρια Παλαιστινίων έχασαν και την τελευταία ελπίδα τους να αποκτήσουν παιδί (την οποία μάλιστα είχαν χρυσοπληρώσει).

Ο επικεφαλής μαιευτήτρας Μπαχελντίν Γκαλαϊνί τόνισε ότι “τα μισά από τα αυτά τα ζευγάρια που είχαν δώσουν γενετικό υλικό δεν μπορούν πλέον να παράγουν σπέρα ή ωάριο και να δημιουργήσουν έμβρυα, άρα δεν έχουν άλλη ευκαιράι για να αποκτήσουν παιδιά.

Από την πλευρά της η Σέμπα Τζαφαράουι,που είχε δώσει δείγμα, τόνισε στο Reuters: “Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια γιατί η ανάκτηση ωαρίων από τις ωοθήκες μου ήταν μία άκρως επώδυνη διαδικασία που ήλθε μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες να αποκτήσω παιδί”.

Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την επίθεση, όπως επιβεβαιώνει δημοσιογράφος του Reuters που μπήκε στους χώρους, η κλινική παραμένει κατεστραμμένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα