Γενικεύεται η απεργία πείνας των Κούρδων στις τουρκικές φυλακές

Κούρδοι διαδηλωτές με τη σημαία του Οτσαλάν
Κούρδοι διαδηλωτές με τη σημαία του Οτσαλάν AP

Σε χιλιάδες ανέρχονται πλέον οι Κούρδοι αγωνιστές που έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές.

Διαστάσεις γενικευμένης ανυπακοής λαμβάνει πλέον η απεργία πείνας στην οποία έχουν προχωρήσει πάνω από 300 Κούρδοι αγωνιστές στις τουρκικές φυλακές και όχι μόνο και στην οποία συμπεριλαμβάνονται και ηγετικά στελέχη του HDP.

Η βουλευτής του φιλοκουρδικού, αριστερού κόμματος Λεϊλά Γκιουβέν έφτασε πλέον τις 120 ημέρες απεργίας πείνας και η κατάσταση της υγείας του , με τις λοιμώξεις πλέον να παραμονεύουν, είναι οριακή.

ADVERTISING

Αλλοι αγωνιστές, όπως ο Νασίρ Γιαγκίζ έχουν ξεπεράσει επίσης τις 100 ημέρες ενώ από την 1η του Μάρτη χιλιάδες άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι άρχισαν να απέχουν από το συσσίτιο ζητώντας και αυτοί καλύτερη μεταχείριση για τον ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν ο οποίος κρατείται εδώ και 20 χρόνια σε φυλακές υψίστης ασφαλείας σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης.

Την ίδια ώρα το HDP καταγγέλλει ότι οι συνθήκες στις τουρκικές φυλακές γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες. Ραδιόφωνα των Κούρδων κρατουμένων κατάσχονται, η πρόσβαση στις εφημερίδες περιορίζεται, το δικαίωμα στη συζήτηση ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο.

Εν τω μεταξύ, ένας εκ των αγωνιστών, ο Σαχίν Οντσού, παρουσιάζει εξαιρετικά δυσάρεστα συμπτώματα όπως αιμορραγία από τα μάτια, σπασμούς σε όλο του του σώμα, κράμπες στο λαιμό και έντονη ρινορραγία η οποία πολλές φορές είναι ασταμάτητη. Παρόλα αυτά όμως οι τουρκικές αρχές δεν δείχνουν να συγκινούνται και προς το παρόν αδιαφορούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία

24Media Network