Γέννησε η σύντροφος της Σέρβας Πρωθυπουργού

H Aνα Μπράνμπιτς
H Aνα Μπράνμπιτς AP

Η Ανα Μπράνμπιτς έγινε η πρώτη επικεφαλής κυβέρνησης που ζει σε ομόφυλο ζευγάρι και η σύντροφός της γεννά κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Η σύντροφος της πρωθυπουργού της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς έφερε την Τετάρτη στον κόσμο ένα αγοράκι, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της.

«Η Μιλίκα Ντζούρντζιτς, η σύντροφος της πρωθυπουργού Άνα Μπρνάμπιτς, γέννησε ένα αγοράκι (σήμερα) στο Βελιγράδι», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Το γραφείο της επισημαίνει ότι η Μπρνάμπιτς είναι η «πρώτη» επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο που ζει «σε ομόφυλο ζευγάρι» και η σύντροφος της οποίας γεννάει, ενώ εκείνη είναι εν ενεργεία.

Σύμφωνα με τον σερβικό τύπο, το αγοράκι θα το ονομάσουν Ιγκόρ. «Η πρωθυπουργός ανέβαλε την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες» προσθέτει το γραφείο της.

ADVERTISING

Ηλικίας 43 ετών, η Άνα Μπρνάμπιτς διορίστηκε επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας της τον Ιούνιο του 2017 από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βούσιτς.

Το 2017, στη Gay Pride στο Βελιγράδι, όταν ρωτήθηκε εάν θα ήθελε να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια είχε απαντήσει: «Δεν μπορώ να σας δώσω την προσωπική άποψή μου, καθώς βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός που εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Σερβίας».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network