Γερμανία: Απεργία από το προσωπικό εδάφους της Lufthansa

Lufthansa
Lufthansa GETTY IMAGES

Σε μία προσπάθεια να πιέσει ακόμη περισσότερο την εταιρία για αυξήσεις στους μισθούς, το προσωπικό εδάφους της Lufthansa προχωρά σε απεργιακή κινητοποίηση.

Ένα από τα βασικά συνδικάτα της Lufthansa κάλεσε τη Δευτέρα το προσωπικό εδάφους της εταιρίας σε απεργία την Τετάρτη στο πλαίσιο διαμάχης για τους μισθούς, ανακοινώνοντας «καθυστερήσεις και ακυρώσεις» σε μια περίοδο που είναι ήδη τεταμένη για τον ευρωπαϊκό αεροπορικό κλάδο.

Το συνδικάτο Verdi εξήγγειλε απεργία για το διάστημα από τις 03.45 (04.45 ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη έως τις 06.00 (07.00 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Πέμπτης για να «αυξηθεί η πίεση» στη διοίκηση ενώ ζητά αύξηση 9,5% των μισθών, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός όμιλος αερομεταφορών δεν έχει δώσει σε αυτή τη φάση λεπτομέρειες για τον αντίκτυπο στους επιβάτες, τη στιγμή όπου οι ταξιδιώτες βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με μεγάλες αναμονές στα αεροδρόμια και διαδοχικές ακυρώσεις πτήσεων, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Η Lufthansa έχει ήδη ακυρώσει περίπου 6.000 πτήσεις φέτος το καλοκαίρι ενώ το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εξετάζει την ελάφρυνση του προγράμματος για να «σταθεροποιηθούν περαιτέρω οι πτητικές δραστηριότητες».

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απεργία της Τετάρτης θα αφορά το προσωπικό εδάφους, κυρίως τις υπηρεσίες συντήρησης, αλλά επίσης και τους χειριστές οχημάτων ρυμούλκησης αεροσκαφών, που είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του αεροδρομίου.

«Θα υπάρξουν πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις», ανακοίνωσε η Verdi.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Αερομεταφορές, Lufthansa, Απεργία
SHARE:

24Media Network