Γερμανία: Αττική και Βόρεια Ελλάδα στη λίστα υψηλού κινδύνου

Γερμανία: Αττική και Βόρεια Ελλάδα στη λίστα υψηλού κινδύνου
Τεστ covid-19 σε αεροδρόμιο της Γερμανίας AP

Στη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου για τη Γερμανία μπήκε η Αττική και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα. Ποιες άλλες περιοχές περιλαμβάνει.

Οι περιοχές της Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου και Θεσσαλίας κατατάσσονται πλέον επίσης στις περιοχές υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τη λίστα του RKI.

Η ταξινόμηση ως περιοχή υψηλού κινδύνου βασίζεται σε κοινή ανάλυση και απόφαση του γερμανικού Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Εσωτερικών, Κτιρίων και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Για άτομα που εισέρχονται στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, τα οποία βρίσκονταν σε περιοχή υψηλού κινδύνου οποιαδήποτε στιγμή τις τελευταίες 14 ημέρες πριν από την είσοδό τους στη χώρα, ενδέχεται να υπάρξει υποχρέωση διαχωρισμού τους σύμφωνα με τους αντίστοιχους κανονισμούς καραντίνας των αρμόδιων ομόσπονδων κρατιδίων.

Στο μέλλον, για όσους εισέρχονται ή επιστρέφουν από το εξωτερικό που έχουν μείνει σε περιοχή υψηλού κινδύνου εντός των τελευταίων 10 ημερών πριν από την είσοδο στη χώρα, θα εφαρμόζεται η υποχρέωση να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών αμέσως μετά την είσοδό τους στη χώρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα