Η Γερμανία ολοκληρώνει εντός των επόμενων εβδομάδων τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Γερμανία
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Γερμανία AP

Η Γερμανία έτρεξε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει εμβολιάσει τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες. Πόσοι εμβολιασμοί είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι το Σάββατο.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών της Γερμανίας Τόμας Μέρτενς, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι θα ήθελε η διαδικασία να είχε προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς.

«Θα ήμουν πιο ευτυχής αν προχωρούσαμε ταχύτερα, αλλά σχεδόν το περίμενα. Μου φαινόταν ανέφικτο μια τόσο μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού να τρέξει πραγματικά γρηγορότερα», δήλωσε ο κ. Μέρτενς στο ZDF και επέστησε την προσοχή στον εμβολιασμό των «πραγματικά ευπαθέστερων» πολιτών, οι οποίοι υπολογίζονται, όπως είπε, σε οκτώ εκατομμύρια.

Αν αυτή η προσπάθεια κυλήσει οργανωμένα, εντός λίγων εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί για αυτούς ο εμβολιασμός και στις δύο φάσεις του, δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», μέχρι το Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί 532.878 εμβολιασμοί, αριθμός κατά 50.000 υψηλότερος από αυτόν της προηγούμενης μέρας.

Το Μεκλεμβούργο-Πομερανία είναι μέχρι τώρα το κρατίδιο που κινείται γρηγορότερα, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Σαξονία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network