Γερμανία: Η επερχόμενη κυβέρνηση σχεδιάζει τη νομιμοποίηση της κάνναβης και την κατάργηση του άνθρακα

Γερμανία: Η επερχόμενη κυβέρνηση σχεδιάζει τη νομιμοποίηση της κάνναβης και την κατάργηση του άνθρακα
Ο συνασπισμός της Γερμανίας 2021 Markus Schreiber/AP Photo

Τα σχέδια της επερχόμενης κυβέρνησης για τη Γερμανία περιλαμβάνουν σχέδια νομιμοποίησης της κάνναβης, σταδιακή κατάργηση του άνθρακα έως το 2030 και 15 εκ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το ίδιο έτος. Εξετάζεται και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Τη νομιμοποίηση της κάνναβης σχεδιάζει όπως όλα δείχνουν η επερχόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, με τον Όλαφ Σολτς του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος να ηγείται του συνασπισμού μεταξύ SPD, FDP και των Πρασίνων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σολτς ανέφερε πως “η κυβέρνηση των φωτεινών σηματοδοτών είναι εδώ“, εννοώντας το κόκκινο, το κίτρινο και το πράσινο χρώμα των κομμάων του συνασπισμού. “Θέλουμε να είμαστε τολμηροί όσον αφορά το κλίμα και τη βιομηχανία”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το πόσο τολμηροί θέλει να είναι, όπως αναφέρει το CNN, η επερχόμενη γερμανική κυβέρνηση αποκάλυψε τα σχέδιά της τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη νομιμοποίηση της κάνναβης, στη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα έως το 2030 και να “βγάλει” στους γερμανικούς δρόμους μέχρι το ίδιο έτος 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να εξεταστεί και το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα.

Η συμφωνία, η οποία καθορίζει το όραμα της νέας κυβέρνησης για την τετραετή θητεία της, θα τεθεί υπό συζήτηση και με τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός απροόπτου ο Σολτς θα ορκιστεί καγκελάριος στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η μελλοντική κυβέρνηση της Γερμανίας σηματοδοτεί το τέλος της εποχής της Άνγκελα Μέρκελ και τοποθετεί στην αντιπολίτευση την κεντροδεξιά Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το “αδελφό” της κόμμα, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Την ώρα που η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που οδηγεί τις γειτονικές χώρες στη θέσπιση νέων αυστηρών περιορισμών και lockdown, ο Όλαφ Σολτς μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε πως “ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα τεθεί υπό εξέταση από τον συνασπισμό, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για την έξοδο από την πανδημία”.

Όλα αυτά, την ώρα που στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί το 80% του ενήλικου πληθυσμού της, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα