ΚΑΝΝΑΒΗ

Κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Για ποιους λόγους είναι επικίνδυνη η νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Καθώς σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ η κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ενώ στο «παιχνίδι» μπαίνουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, οι διεθνείς οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Τι αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ΚΕΘΕΑ.

Κάνναβη (φωτό αρχείου)

Γερμανία: Σχεδιάζεται η ελεγχόμενη νομιμοποίηση χρήσης κάνναβης και για ψυχαγωγικούς σκοπούς - Πού θα πωλείται

Την αποποινικοποίηση της αγοράς και κατοχής κάνναβης από την ηλικία των 18 ετών αλλά και την καλλιέργεια έως και δύο φυτών για προσωπική χρήση σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας.

Η κάνναβη, ο Άδωνις και το κυνήγι του Μαραβέγια

Η κάνναβη, ο Άδωνις και το κυνήγι του Μαραβέγια

Εκ νέου στον αφρό οι υποκλοπές, ο Άδωνις Γεωργιάδης νομοθετεί ξανά για την φαρμακευτική κάνναβη ενώ αναζητούνται τα ίχνη στην υπόθεση των 4,2 εκατομμυρίων της συζυγικής επιδότησης του Κώστα Μαραβέγια

Cannabis or marijuana leaves on a darkness background

Κάνναβη στην Ελλάδα: Ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω

Αντί να δοθούν στην κάνναβη αναπτυξιακά κίνητρα και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά για να προσελκύσουμε σοβαρές παραγωγικές επενδύσεις, δημιουργείται ένα σφιχτό ρυθμιστικό, σχεδόν ολιγοπωλιακό περιβάλλον.

Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοινώνει τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Ταϊλάνδη: Η πρώτη ασιατική χώρα που νομιμοποεί την καλλιέργεια και κατανάλωση κάνναβης

Η Ταϊλάνδη νομιμοποιεί την καλλιέργεια και κατανάλωση κάνναβης για να ενισχύσει τη γεωργία και τον τουρισμό της. Ένα εκατομμύριο φυτά κάνναβης δωρίζει η κυβέρνηση για να ενθαρρύνει τους αγρότες να τα καλλιεργήσουν.

Γάμος

ΗΠΑ: Νύφη έριξε κάνναβη στο φαγητό των καλεσμένων της

Με την κατηγορία ότι έριξε κάνναβη στο φαγητό των καλεσμένων της, οι Αρχές της Φλόριντα συνέλαβαν μια νύφη, αλλά και τον υπεύθυνο της τροφοδοσίας της. Παραπονέθηκαν για "μυρμήγκιασμα και ταχυκαρδίες".

Φαρμακευτική κάνναβη: Η απόφαση Γεωργιάδη, οι ασθενείς, οι επενδύσεις και ο Φρουζής

Φαρμακευτική κάνναβη: Η απόφαση Γεωργιάδη, οι ασθενείς, οι επενδύσεις και ο Φρουζής

Ο περιορισμός του ελεύθερου ανταγωνισμού κατά δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στο Magazine, που αφήνει για μια ακόμη φορά τους ασθενείς σε δεύτερη μοίρα. Τι συμβαίνει με την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται και ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Κάνναβη

"Ναι" από την Κόστα Ρίκα στην παραγωγή και κατανάλωση θεραπευτικής κάνναβης

Νομιμοποιήθηκε η καλλιέργεια, η παραγωγή, η βιομηχανική επεξεργασία και η εμπορική διάθεση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς στην Κόστα Ρίκα. Αισιοδοξία για οικονομική ανάπτυξη και νέες ευκαιρίες για τη χώρα.

Η κανναβιγερόλη (CBG) είναι μη ψυχοδραστική ουσία της κάνναβης και 'μητέρα' πολλών άλλων κανναβινοειδών. Αποδεδειγμένα βοηθά σε διάφορες ασθένειες και από ό,τι φαίνεται, βοηθάει και στο 'stop' του Covid-19.

Κορονοϊός: Οι ουσίες της κάνναβης που μπορούν να τον μπλοκάρουν

Έρευνα επιστημόνων του Oregon State University έδειξε πως συγκεκριμένες -μη ψυχοδραστικές- ενώσεις της κάνναβης εμποδίζουν την είσοδο του SARS-CoV-2 και των μεταλλάξεων. Ιδανικά σε συνδυασμό με τα εμβόλια.

Ο συνασπισμός της Γερμανίας

Γερμανία: Η επερχόμενη κυβέρνηση σχεδιάζει τη νομιμοποίηση της κάνναβης και την κατάργηση του άνθρακα

Τα σχέδια της επερχόμενης κυβέρνησης για τη Γερμανία περιλαμβάνουν σχέδια νομιμοποίησης της κάνναβης, σταδιακή κατάργηση του άνθρακα έως το 2030 και 15 εκ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το ίδιο έτος. Εξετάζεται και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Η διαφορά στο ρίσκο μόλυνσης όσων έχουν διαταραχή χρήσης ουσιών και όσων δεν έχουν δεν συνδέεται άμεσα με την ουσία, αλλά με τη συμπεριφορά όσων εξαρτώνται από αυτήν.

Οι χρήστες κάνναβης έχουν διπλάσιες πιθανότητες μόλυνσης με Covid-19, ως πλήρως εμβολιασμένοι

Οι έχοντες διαταραχή χρήσης ουσιών έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν με Covid-19 από εκείνους που δεν έχουν, μετά και τη λήψη του δεύτερου εμβολίου. Τι έδειξε η έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ.

Το σπρέι αναπνοής Sativex που έχει ως βάση την κάνναβη, θα τεσταριστεί σε τριετή μελέτη για να αποδειχθεί αν μπορεί να γίνει θεραπεία για όγκο στον εγκέφαλο.

Έρευνα για σπρέι με βάση την κάνναβη ως φάρμακο για όγκους στον εγκέφαλο

Η Μεγάλη Βρετανία θα προχωρήσει σε τριετή μελέτη για σπρέι αναπνοής (Sativex) που έχει ως βάση την κάνναβη, σε συνδυασμό με ουσία που χρησιμοποιείται στις χημειοθεραπείες για την 'μάχη' εναντίον των γλοιοβλαστωμάτων, πρωτοπαθών όγκων εγκεφάλου.

Άνθρωπος που καπνίζει μαριχουάνα

"Τσιγαριλίκι με αντάλλαγμα τσίμπημα": Πολιτεία των ΗΠΑ προσφέρει κάνναβη ως κίνητρο για εμβολιασμό

Δώρο τσιγάρο μαριχουάνας με αντάλλαγμα ένα "τσίμπημα" κατά του κορονοϊού από τη Πολιτεία της Ουάσινγκτον. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής της πολιτείας να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Η Μεγάλη Υποκρισία Γύρω από την Κάνναβη

Η Μεγάλη Υποκρισία Γύρω από την Κάνναβη

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «τα βρήκαν» στο πρόσφατο νομοσχέδιο, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση του επενδυτή, αλλά και η διευκόλυνση του ασθενή. Και η ελληνική κοινωνία ίσως είναι περισσότερο έτοιμη απ’ όσο νομίζουμε για γενναίες αποφάσεις αποποινικοποίησης…

Συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Βουλή

Νομοσχέδιο φαρμακευτικής κάνναβης: Οι τοποθετήσεις εισηγητών και ειδικών αγορητών κομμάτων

Ευρύτερη συμφωνία επί της Αρχής φαίνεται να καταγράφεται για το σχέδιο του νόμου περί φαρμακευτικής κάνναβης, από τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων στη Βουλή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Νομοσχέδιο φαρμακευτικής κάνναβης: Αποδεκτές από τον Άδ. Γεωργιάδη δύο τροπολογίες

Οι τροπολογίες που προέρχονται από τους βουλευτές Ιάσωνα Φωτήλα και Σίμο Κεδίκογλου της Νέας Δημοκρατίας αφορούν την χορήγηση παράτασης για ολοκλήρωση τυπικών διαδικασιών σύστασης Ενεργειακών Κοινοτήτων και την παράταση έως 31/8/2021 της ισχύς των αδειών του ν. 3054/2002

Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης

Βορίδης σε άλλο τόνο για τη κάνναβη: "Εμμένω στις θέσεις μου, για Καρανίκα ρωτήστε τον Άδωνι"

Τη διαφορετική του θέση -που ήταν και πρότερη θέση της ΝΔ- επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, παίρνοντας αποστάσεις από τις τοποθετήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Φαρμακευτική Κάνναβη

Ανοίγεται εξαγωγικό "παράθυρο" για τη φαρμακευτική κάνναβη

Απελευθέρωση των επενδύσεων στην παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης φέρνει το υπό διαβούλευση ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης, που ρυθμίζει θέματα εξαγωγής των προϊόντων σε μια διεθνή αγορά που διψάει για ανακούφιση από τη χρήση της.

Μανιτάρια με ψυλοκυβίνη πουλήθηκαν σε pop up market με κάνναβη, στο Λος Άντζελες το Μάιο του 2019.

Η Καλιφόρνια εξετάζει νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ψυχεδελικών ουσιών

Το Όρεγκον έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ψήφισε και εφάρμοσε το νόμο για την αποποινικοποίηση των ψυχεδελικών ουσιών, με την Καλιφόρνια να είναι η τελευταία που ετοίμασε σχετικό νομοσχέδιο. Τι δείχνουν οι έρευνες, ως προς τις θεραπευτικές ιδιότητες του LDS, του MDMA και των λοιπών ψυχεδελικών.