news 24/7

ΚΑΝΝΑΒΗ

Ο Μάκης Βορίδης

Μια δύσκολη "σχέση": Ο Μάκης Βορίδης και η κάνναβη

Δεν μπόρεσε να κρύψει την απροθυμία του για την κυβερνητική επιλογή να παραμείνει νόμιμη η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, ο υπουργός Αγροτικής Aνάπτυξης. Θεσμοθετούνται αυστηρότεροι όροι για την καλλιέργεια.

Οπιοειδή ναρκωτικά

ΗΠΑ: Μείωση θανάτων από υπερβολική δόση οπιοειδών σε πολιτείες με νόμιμη κάνναβη

Οι Πολιτείες όπου υπάρχει νόμιμη πρόσβαση στη μαριχουάνα μέσω σημείων πώλησης, είδαν μεγαλύτερη μείωση των θανάτων (τουλάχιστον 20%) από υπερβολική δόση οπιοειδών, από τις άλλες, όπου η κάνναβη είναι παράνομη.

Σεθ Ρόγκεν

Ο Σεθ Ρόγκεν θα μιλήσει σε συνέδριο για την κάνναβη

Ο Καναδός κωμικός ηθοποιός Σεθ Ρόγκεν θα μιλήσει στο Τορόντο για την start-up επιχείρησή του παραγωγής κάνναβης, αλλά και για τα οφέλη του φυτού αυτού. Ανάμεσα στους ομιλητές θα βρίσκονται επίσης οι Akon, Timbaland και άλλοι.

Το ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ευρωκοινοβούλιο: Σοβαρά τα οφέλη από την ιατρική χρήση κάνναβης

Με ψήφισμά τους, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές να διαχωρίσουν ξεκάθαρα τη χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς από τις υπόλοιπες χρήσεις.

Μετέφεραν μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα

Μετέφεραν μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα

Την ποσότητα των ναρκωτικών την είχε παραλάβει μία Ρωσίδα από περιοχή του νομού Θεσπρωτίας, όπου την είχαν εισαγάγει Αλβανοί συνεργάτες της με οργανωτή και συντονιστή τον επίσης Αλβανό συνεργό της ο οποίος αναζητείται

Κάνναβη - Φωτό αρχείου

Έφερναν με μουλάρια τεράστιες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία

Το κύκλωμα από το Σεπτέμβριο του 2018, διακίνησε στην ηπειρωτική χώρα και σε νησιά, τουλάχιστον 500 κιλά κάνναβης, 6 κιλά κοκαΐνης και ένα κιλό ηρωίνης, ενώ τα παράνομα κέρδη του υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ - Στις μεταξύ τους επικοινωνίες μιλούσαν κωδικοποιημένα αναφέροντας την κάνναβη ως «πράσινο», «χόρτο» και «γρήγορο»

Μονάδα καλλιέργειας κάνναβης στην Ουρουγουάη

Φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη: 30 οι επενδυτικές προτάσεις, 12 οι "ώριμοι" φάκελοι

Από τις 30 κατατεθειμένες επενδυτικές προτάσεις στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας, οι δύο έχουν εγκριθεί ήδη, δύο έχουν απορριφθεί και οι υπόλοιπες 26 βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης. Ποια η γεωγραφική κατατομή των προτάσεων.

Επαγγελματίας οδηγός μετέφερε μεγάλες ποσότητες κάνναβης με το ταξί του

Επαγγελματίας οδηγός μετέφερε μεγάλες ποσότητες κάνναβης με το ταξί του

Μετά από έρευνα στο ταξί του, καθώς και στην οικία του στη Νίκαια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 51 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 105 κιλών και 710 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ

Τους έπιασαν με 28 κιλά κάνναβη στο αυτοκίνητο

Τους έπιασαν με 28 κιλά κάνναβη στο αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκαν οι δράστες να κινούνται με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και σε έλεγχο που τους έγινε εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά

Τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στην νέα επιχείρηση

Κρήτη: Εντοπίστηκαν ακόμη 6,5 τόνοι κάνναβης στο ρυμουλκό "Andreas"

Το σκάφος είχε κατασχεθεί το Δεκέμβριο του 2017 νότια της Κρήτης μετά από επιχείρηση του λιμενικού - Πρόκειται πλέον για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης "σοκολάτα" που έχει κατασχεθεί, με συνολική εκτιμώμενη αξία 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Το κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Διακινούσαν από "μαϊμούδες" έως και ναρκωτικά έξω από την ΑΣΟΕΕ

Εξαρθρώθηκε πολυπληθής εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών και Ελλήνων που διακινούσε από απομιμητικά προϊόντα έως και ναρκωτικά έξω και πέριξ της ΑΣΟΕΕ και συνεργαζόταν με κύκλωμα που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση απομιμητικών προϊόντων μέσω καταστήματος στην Θεσσαλονίκη