Γερμανία: Η Μέρκελ ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα στο επόμενο τρίμηνο

German Chancellor Angela Merkel gives a statement after the pre-talks on forming a new German government failed early Monday, Nov. 20, 2017 in Berlin. (Bernd von Jutrczenka/dpa via AP)
German Chancellor Angela Merkel gives a statement after the pre-talks on forming a new German government failed early Monday, Nov. 20, 2017 in Berlin. (Bernd von Jutrczenka/dpa via AP) AP

Η Γερμανίδα καγκελάριος φιλοδοξεί να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που ταλανίζει το Βερολίνο μέσα στους προσεχείς τρεις μήνες

«Πολύ σύντομα θα πρέπει να συζητήσουμε για τις γερμανικές στρατιωτικές αποστολές (στη Συρία ή το Αφγανιστάν) και ελπίζω ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πριν συζητήσουμε για κάθε μεμονωμένη περίπτωση», είπε η καγκελάριος Μέρκελ σε σημερινό της Video-Podcast.

Αυτό σημαίνει ότι η Μέρκελ ελπίζει ότι μπορεί να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση εντός των τριών προσεχών μηνών, δεδομένου ότι οι εν λόγω αποστολές έχουν παραταθεί μόνο για τρεις μήνες και για την επόμενη φάση, μετά τη λήξη αυτής της παράτασης, θα πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση για να εγκρίνει νέα.

Ήδη την ερχόμενη Τετάρτη οι ηγεσίες των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πρόκειται να διεξάγουν τις πρώτες συζητήσεις για συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού . Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, θα πρέπει το περιεχόμενο της να εγκριθεί όμως από τα μέλη του SPD σε νέο συνέδριο το οποίο θα συγκληθεί για τον λόγο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι στο Συνέδριο του SPD, το οποίο το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο, τα μέλη του ψήφισαν μεν υπέρ της πρότασης της ηγεσίας του για συνομιλίες μη δεσμευτικού, «ανοικτού αποτελέσματος» με τους Χριστινοδημοκράτες, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί σε νέο συνέδριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το 70% των Γερμανών θεωρεί ότι θα σχηματιστεί 'μεγάλος' συνασπισμός

Ο Σουλτς ζητά 'πράσινο' φως για διαπραγματεύσεις με CDU

Γερμανία: Φθίνουν τα ποσοστά του FDP και η δημοτικότητα του ηγέτη του

SHARE:

24Media Network