Γερμανία: Η υπουργός Εσωτερικών καλεί τους πολίτες να αποθηκεύσουν βασικές προμήθειες σε τρόφιμα

Γερμανία: Η υπουργός Εσωτερικών καλεί τους πολίτες να αποθηκεύσουν βασικές προμήθειες σε τρόφιμα
Woman is rearranging the nonperishable food at the food bank. Many cans, bottles and tins on the kitchen table. istock

Συστάσεις προς τους πολίτες να εφοδιαστούν με τρόφιμα έκανε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας. Έδωσε λίστα με τις ποσότητες που πρέπει να έχουν οι πολίτες στα σπίτια τους.

Αίσθηση έχει προκαλέσει σύσταση της υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, η οποία καλεί τους πολίτες να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα.

Συγκριμένα, όπως αναφέρει η Handelsblatt, η Νάνσυ Φίσερ του SPD σε συνέντευξή της, μιλώντας για την ενεργειακή ακρίβεια αλλά και στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της πως «είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις, τις πανδημίες, τις απειλές πολέμου».

Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. «Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως «αν το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα χρήσιμο να υπάρχει παροχή έκτακτης ανάγκης στο σπίτι».

Όπως μάλιστα αποκάλυψε στη συνέχεια, γίνεται απογραφή των καταφυγίων της χώρας. «Υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία», είπε και συμπλήρωσε πως «υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό αν επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά».

Μιλώντας για τις προμήθειες που πρέπει να έχουν οι πολίτες, η υπουργός είπε πως οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας.

Τα προϊόντα αυτά, όπως είπε, είναι τα εξής: «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά», ενώ απηύθυνε σύσταση στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια και να δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα