Γερμανία: Η Καρενμπάουερ δεν θα είναι υποψήφια Καγκελάριος

Γερμανία: Η Καρενμπάουερ δεν θα είναι υποψήφια Καγκελάριος
Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ AP

Η Καρενμπάουερ θα παραμείνει υπουργός Άμυνας και δεν θα θέσει υποψηφιότητα για Καγκελάριος στις επόμενες εκλογές, απόφαση που στηρίζει και η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ θα παραμείνει υπουργός ‘Αμυνας, παρά την απόφασή της να παραιτηθεί από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και να μην είναι υποψήφια Καγκελάριος στις επόμενες εκλογές.

«Η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ θα ήθελε να παραμείνει υπουργός Άμυνας και η Καγκελάριος στηρίζει ολόψυχα αυτή την επιλογή», δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και έκανε λόγο για μια «πάρα πολύ καλή συνεργασία» στο πλαίσιο της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν η ‘Αγγελα Μέρκελ έχει πλέον αναθεωρήσει την απόφασή της να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την Καγκελαρία, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε την σχετική της δήλωση, με την οποία δημοσιοποίησε την απόφαση της να μην διεκδικήσει δημόσιο αξίωμα μετά το τέλος της τρέχουσας θητείας της και τόνισε ότι «σε αυτό δεν υπάρχει κάτι καινούργιο – έτσι έχει η κατάσταση».

Οι πρώτες αντιδράσεις των “δελφίνων”

Η γνωστοποίηση της πρόθεσης της αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και να μην είναι υποψήφια Καγκελάριος έστρεψε την προσοχή στους δύο εσωκομματικούς αντιπάλους της, τον Φρίντριχ Μερτς και τον Γενς Σπαν.

Ο κ. Μερτς, ο οποίος δεν είναι βουλευτής, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρίας επενδύσεων Blackrock προκειμένου να αφοσιωθεί περισσότερο στην πολιτική και να στηρίξει το CDU.

Σήμερα, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο κόμμα του, περιορίστηκε να δηλώσει μόνο ότι «σε μια τέτοια κατάσταση είναι πιο σημαντικές οι έξυπνες δεύτερες σκέψεις από ό,τι οι γρήγορες δηλώσεις», ενώ ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εξέφρασε τον σεβασμό του για την απόφαση της κυρίας Κραμπ-Καρενμπάουερ και έκανε λόγο για δυσκολίες που προέκυψαν από τον διαχωρισμό της Καγκελαρίας από την ηγεσία του κόμματος. «Η κατευθυντήρια γραμμή μας πρέπει τώρα να είναι η συνοχή του κόμματος», δήλωσε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα