Γερμανία: Κατασχέθηκαν bitcoin αξίας 50 εκατ. ευρώ – Ποιος είναι όμως ο κωδικός τους;

Γερμανία: Κατασχέθηκαν bitcoin αξίας 50 εκατ. ευρώ – Ποιος είναι όμως ο κωδικός τους;
Bitcoin Shutterstock

Bitcoin αξίας 50 εκτ. ευρώ κατασχέθηκαν από έναν άνδρα στην Γερμανία, ο οποίος αρνείται να δώσει τον κωδικό πρόσβασης, ενώ όσο βρίσκεται στην φυλακή η αξία τους αυξάνεται.

Γερμανοί εισαγγελείς κατάσχεσαν από έναν απατεώνα bitcoin αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν μπορούν να τα ξεκλειδώσουν γιατί εκείνος δεν τους δίνει τον κωδικό πρόσβασης.

Ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση και έκτοτε εκτίει την ποινή του, κρατώντας το στόμα του κλειστό παρά τις επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες προσπάθειες της αστυνομίας να σπάσουν τον κωδικό και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πάνω από 1.700 bitcoin, ανέφερε εισαγγελέας στη βαυαρική πόλη Κέμπτεν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τον ρωτήσαμε αλλά δεν είπε», δήλωσε ο εισαγγελέας Σεμπάστιαν Μίρερ σήμερα στο Reuters. «Ίσως να μην γνωρίζει».

Το bitcoin αποθηκεύεται σε λογισμικό που είναι γνωστό ως ‘ψηφιακό πορτοφόλι’, το οποίο διασφαλίζεται μέσω κρυπτογράφησης. Ένας κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται ως κλειδί για την αποκρυπτογράφηση προκειμένου να ανοίξει το πορτοφόλι και να έχει κανείς πρόσβαση στα bitcoin. Όταν χαθεί αυτός ο κωδικός, ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το πορτοφόλι.

Ο απατεώνας έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση άνω των δύο ετών για την κρυφή εγκατάσταση λογισμικού σε άλλους υπολογιστές προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητά τους να «εξορύσσουν» ή να παράγουν bitcoin.

Όταν μπήκε στη φυλακή, το απόθεμα bitcoin που είχε άξιζε ένα μέρος μόνο από αυτό που αξίζει σήμερα. Η τιμή του bitcoin έχει καταγράψει άλμα τον τελευταίο χρόνο, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό στα 42.000 δολάρια τον Ιανουάριο. Σήμερα, η τιμή του κινούνταν στα 37.577 δολάρια, σύμφωνα με ιστοσελίδα κρυπτονομισμάτων Coindesk.

Οι εισαγγελικές αρχές σε κάθε περίπτωση έχουν διασφαλίσει ότι ο άνθρωπος δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα αυτά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα