Ναβάλνι: Επιστρέφει στη Μόσχα – Κινδυνεύει να συλληφθεί

Ναβάλνι: Επιστρέφει στη Μόσχα – Κινδυνεύει να συλληφθεί
Αλεξέι Ναβάλνι AP

Ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι αναχώρησε από το Βερολίνο με προορισμό τη Μόσχα. Κατά την επιβίβασή του ευχαρίστησε εκ νέου τη Γερμανία, που οργάνωσε τη θεραπεία του.

Ο επικριτής του προέδρου Πούτιν και του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι αναχώρησε την Κυριακή 17/1 με αεροσκάφος της εταιρείας Pobeda από το Βερολίνο με προορισμό τη Μόσχα, όπου μεταβαίνει για πρώτη φορά μετά τη δηλητηρίασή του.

Ο Ναβάλνι επιστρέφει στη Ρωσία παρά τον κίνδυνο να συλληφθεί.

«Εγώ, να συλληφθώ; Είναι αδύνατον. Είμαι αθώος», είπε σε δημοσιογράφους, καθώς επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο, που αναχώρησε γύρω στις 16.15 ώρα Ελλάδας από το αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Κατά την επιβίβασή του, ο Ναβάλνι ευχαρίστησε εκ νέου τη Γερμανία, επειδή οργάνωσε τη θεραπεία του και τη διαδικασία ανάρρωσής του.

«Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σας ευχαριστώ όλους, ελπίζω πως όλα θα πάνε τέλεια, σήμερα είμαι πολύ ευτυχισμένος», τόνισε.

Ως μέτρο ασφαλείας, η γερμανική αστυνομία οδήγησε απευθείας τον Αλεξέι Ναβάλνι και τη σύζυγό του Γιούλια στο αεροπλάνο τους. Το ζευγάρι επιβιβάστηκε την τελευταία στιγμή βγαίνοντας από το αυτοκίνητο με το οποίο τους είχαν πάει στον τερματικό σταθμό, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τους υπόλοιπους επιβάτες.

«Είναι η καλύτερη στιγμή που βιώνω τους τελευταίους 5 μήνες», είπε στους δημοσιογράφους, που είχαν αγοράσει επίσης εισιτήρια για την πτήση. «Νιώθω υπέροχα. Επιστρέφω στην πατρίδα μου».

Από τότε που ο Ναβάλνι ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρόθεσή του να επιστρέψει στη χώρα του, οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές (FSIN) προειδοποίησαν ότι θα είναι «υποχρεωμένες» να τον συλλάβουν επειδή παραβίασε τους όρους μιας ποινής με αναστολή, που του είχε επιβληθεί το 2014.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 44χρονος Ναβάλνι απέρριψε την προειδοποίηση αυτή, που στοχεύει, σύμφωνα με τον ίδιο, να «τον τρομοκρατήσει» και απηύθυνε, αντιθέτως, κάλεσμα στους υποστηρικτές του να πάνε να τον υποδεχθούν στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, όπου το αεροσκάφος του αναμένεται να προσγειωθεί στις 18.20 ώρα Ελλάδας.

Συλλήψεις υποστηρικτών του Ναβάλνι στη Μόσχα

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε συμμάχους του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, την ώρα που τον περίμεναν να φθάσει εκεί, αργότερα την Κυριακή (17/01), καθώς ταξιδεύει με αεροπλάνο από τη Γερμανία, έγινε γνωστό από το παρατηρητήριο διαδηλώσεων OVD-Info.

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Λιουμπόφ Σόμπολ διακρίνεται να απομακρύνεται από αστυνομικούς μέσα σε έναν τερματικό σταθμό στο Βνούκοβο, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version